Rezanci sa svježim kravljim sirom

Autor: tatjana   (palac x 3981) |moji recepti

9
40 dkg širokih rezanaca 40 dkg svježeg kravljeg sira 30 dkg luka 10 dcl ulja 10 dkg brašna Sol i papar po ukusu Priprema Otprilike tri litre vode zakuhati do vrenja, posoliti i malo pouljiti, kada voda proključa staviti tijesto da se kuha. Tijesto mora ostat malo pod zub, odnosno ne smije se raskuhati (osim ako vi baš ne volite raskuhano tijesto). Nakon kuhanja tijesto ne isprati nego odmah umiješati u luk i sir. Luk oguliti pa dio narezati na sitne kockice, a dio na kolute. Kolute uvaljati u brašno i prepržiti na ulju kao čips. Luk narezan na sitne kockice prepržiti na masnoći, dodati svježi sir i na kraju umiješati kuhane rezance. Sve zajedno promiješati, da se sjedini. Posoliti i popapriti po ukusu. Ukrasiti hrskavim kolutima luka. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+623) Bavette s tunom Brzi "sote" Bucatini sa sipom i graškom Fussili u umaku od rajčice i slanine Istarske posutice sa slanim srdelama Jastučići sa sirom Krpice sa varaždinskim zeljem Krpice sa zeljem La Caccavella košarice Labinski krafi Lazanje bolonjez Makaroni s gljivama i piletinom Makaroni sa porilukom Makaroni sa šunkom i porilukom Osnovni recept za tjesteninu tipa tagliatelle Penne na vrtlarski Pužići sa čvarcima i vinom Pužići« s graškom i slaninom Ravioli "Veneziana" Ravioli sa sirom Ravioli sa sirom Rezanci s jajima i lukom Rezanci s marmeladom i orasima Rezanci s pilećom jetricom Rezanci s vrhnjem na pastirski način Rezanci sa sirom na međimurski način Rezanci sa slaninom na lugarski način Rezanci sa šunkom i sirom Rigatoni alla norma Rolice punjenje gljivama s preljevom od umaka od gorgonzole i cvjetače Sicilijanski špageti Spaccatelle s gljivama, sušenom govedinom i rikolom Spaghetti Tjestenina na mediteranski Tjestenina s keljom Tjestenina s pestom od graška Tjestenina sa gljivama i kestenima Tjestenina sa plodovima mora Tjestenina u bijelom umaku od škampa Trganci sa šunkom Tuna sa rajčicom Zdrava tjestenina Školjkice s pršutom i kiselim vrhnjem Špageti bolognese Špageti s paškim sirom i orasima Špageti s tunjevinom na primorski način Špageti sa začinima na otočki način Špagetoni (spaghettoni) s okruglicama Šporki makaruli Bavette s tunom ›
U dvedesetak minuta može se skuhati brz i ukusan obrok kakvog su često pripremale naše bake.
Recepti - 1 - slika

Sastojci

  • 40 dkg širokih rezanaca
  • 40 dkg svježeg kravljeg sira
  • 30 dkg luka
  • 10 dcl ulja
  • 10 dkg brašna
  • Sol i papar po ukusu

Priprema

Otprilike tri litre vode zakuhati do vrenja, posoliti i malo pouljiti, kada voda proključa staviti tijesto da se kuha. Tijesto mora ostat malo pod zub, odnosno ne smije se raskuhati (osim ako vi baš ne volite raskuhano tijesto). Nakon kuhanja tijesto ne isprati nego odmah umiješati u luk i sir. Luk oguliti pa dio narezati na sitne kockice, a dio na kolute. Kolute uvaljati u brašno i prepržiti na ulju kao čips. Luk narezan na sitne kockice prepržiti na masnoći, dodati svježi sir i na kraju umiješati kuhane rezance. Sve zajedno promiješati, da se sjedini. Posoliti i popapriti po ukusu. Ukrasiti hrskavim kolutima luka.

Prosjek: 5 (+623)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika rajka's

moja baka je umijesto luka ispržila špekec iliti slaninu. Tako i ja radim danas.

2
Slika korisnika snjeskap's

U sv. sir ja dodam malo kopra ili vlasca. Odlično je.

3
Slika korisnika Snježana's

Super mi je ovaj recept. Ja volim rezance ili neku tjesteninu sa sirom i zapečenu u rolu. Kuhano tijesto stavim u protvan . Prepržim malo slanine i prelijem po tijestu,dodam soli,bibera i peršina i na to razmrvim svježi kravlji,dobro ocjeđeni sir. Prkrijem sve sa još tjestenine i zalijem vrhnjem u koje se može dodati 1-2 jaja. Sve stavim u dobro zagrijanu pećnicu dok se sva voda ne ishlapi i stvori fina korica.

4
Slika korisnika Ivan's

Ja pripremam rezance sa kiselim vrhnjem kojem dodam malo suncokretovog ulja i soli prema ukusu te to stavim da zavri te zatim prelijem rezance . kiselo vrhnje prema kolicini tjestenine .

5
Slika korisnika Sladjana Marjanovic's

super izgleda, jos ako su domaci rezanci.....onda je pun pogodak,a uz to bi odlicno isla zelena salata...

6
Slika korisnika Ciril's

10 dcl ulja?

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Buzara - PROČITAJTE Starinski štrukli s repom i sirom, a'la Đurđica - PROČITAJTE Šnicel našeh non - PROČITAJTE Pašteta od pileće jetrice - PROČITAJTE Bakalar po domaću - PROČITAJTE