Rizi bizi

Autor: LanaM   (palac x 40486) |moji recepti

2
25 dag graška 15 dag riže 10 dag luka 5 dag špeka 1 češanj češnjaka 1 žlica maslaca peršin sol, papar ulje Priprema: Na vrućem ulju popržite sitno nasjeckani luk. Zatim dodajte sitno nasjeckani češnjak, špek i rižu i sve kratko popržite pa zalijte dvostrukom količinom vode. Pustite da se kuha poklopljeno na laganoj vatri dok riža ne omekša (oko 20 minuta). Po potrebi povremeno podlijevajte vodom ili temeljcem. U međuvremenu skuhajte grašak, dodajte ga u skuhanu rižu, posolite, popaprite i dobro promiješajte. Poslužite posuto sitno nasjeckanim peršinom ili ribanim sirom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+4)
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 25 dag graška
  • 15 dag riže
  • 10 dag luka
  • 5 dag špeka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslaca
  • peršin
  • sol, papar
  • ulje
Priprema:

Na vrućem ulju popržite sitno nasjeckani luk. Zatim dodajte sitno nasjeckani češnjak, špek i rižu i sve kratko popržite pa zalijte dvostrukom količinom vode. Pustite da se kuha poklopljeno na laganoj vatri dok riža ne omekša (oko 20 minuta). Po potrebi povremeno podlijevajte vodom ili temeljcem. U međuvremenu skuhajte grašak, dodajte ga u skuhanu rižu, posolite, popaprite i dobro promiješajte. Poslužite posuto sitno nasjeckanim peršinom ili ribanim sirom.

Prosjek: 5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)