Zagorski štrukli

Autor: LanaM   (palac x 36105) |moji recepti

1
400 g brašna 1 jaje 1 žlica ulja sol Sastojci za nadjev:   1,2 kg svježeg kravljeg sira 4 jaja 100 g maslaca sol 1 l kiselog vrhnja Priprema: Izmiješati čvrsto tijesto od brašna, 1 jajeta, ulja i nešto malo slane vode. Miješaj tako dugo dok se ne pojave mjehurići, a onda oblikuj tijesto u loptu pa malo razvaljaj te premaži uljem da se ne zasuši i pokrij toplim ubrusom. Ostavi tijesto da odstoji 20 min. Nadjev: sir izmiješamo s 4 jaja, rastopljenim maslacem i malo soli te smjesu miješamo tako dugo dok ne postane glatka. Odstajalo tijesto stavimo na stol posipan brašnom, razvučemo ga što tanje i namažemo nadjevom, poprskamo maslacem i savijemo. Rubom tanjura režemo štrukle i kuhamo u slanoj vodi, stavimo ih u namazani cimplet, posipamo ostatkom maslaca i prelijemo vrhnjem. Pečemo u pećnici 30 minuta na 180°C do zlatnosmeđe boje.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+48) Heljdini štrukli Pohani zagorski štrukli Repni štrukli Sirni štrukli Starinski štrukli s repom i sirom, a'la Đurđica Zagorski štruikli Zagorski štrukli s orasima Zelnica (štrukli od zelja) Štrudla od zelja i oraha Štrukle Štrukli od ZG sireka Štrukli od hajdine kaše Štrukli od kopriva Štrukli od repe Štrukli od repe s orasima Štrukli od zelja - zelnica Štrukli sa sirom Štrukli sa vlascem Štrukli u mlijeku Štruklji od hajdune kaše Heljdini štrukli ›
Recepti - 3 - slika

Sastojci za tijesto:

  • 400 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlica ulja
  • sol

Sastojci za nadjev:

 

  • 1,2 kg svježeg kravljeg sira
  • 4 jaja
  • 100 g maslaca
  • sol
  • 1 l kiselog vrhnja

Priprema:

Izmiješati čvrsto tijesto od brašna, 1 jajeta, ulja i nešto malo slane vode. Miješaj tako dugo dok se ne pojave mjehurići, a onda oblikuj tijesto u loptu pa malo razvaljaj te premaži uljem da se ne zasuši i pokrij toplim ubrusom. Ostavi tijesto da odstoji 20 min.
Nadjev: sir izmiješamo s 4 jaja, rastopljenim maslacem i malo soli te smjesu miješamo tako dugo dok ne postane glatka.
Odstajalo tijesto stavimo na stol posipan brašnom, razvučemo ga što tanje i namažemo nadjevom, poprskamo maslacem i savijemo. Rubom tanjura režemo štrukle i kuhamo u slanoj vodi, stavimo ih u namazani cimplet, posipamo ostatkom maslaca i prelijemo vrhnjem.
Pečemo u pećnici 30 minuta na 180°C do zlatnosmeđe boje.  

Prosjek: 3.8 (+48)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Prosper's

vrhunski, jos ih se prije pecenja moze zamotat u trake slanine :)