Članci i kolumne

  • 17/10/2018 - 11:14
    Kulinarski show Chtef Zagorski chef, osmo je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to je svinjska koljenica kao središnja tema te zelje, krumpir i grožđe.
  • 03/10/2018 - 14:54
    Samoborsku će kotlovinu pripremati i nuditi na degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti, dobrovoljna vatrogasna društva, javna vatrogasna postrojba te druge udruge i gosti. Predstavit će se 30-ak ekipa koje će sudjelovati u natjecanju i ocjenjivanju najbolje kotlovine, te prema visini ocjena dobiti...
  • 03/10/2018 - 14:54
    Samoborsku će kotlovinu pripremati i nuditi na degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti, dobrovoljna vatrogasna društva, javna vatrogasna postrojba te druge udruge i gosti. Predstavit će se 30-ak ekipa koje će sudjelovati u natjecanju i ocjenjivanju najbolje kotlovine, te prema visini ocjena dobiti...
  • 17/09/2018 - 13:00
       
  • 05/07/2018 - 10:46
    Štruklijada je jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra a održava se po jubilarni deseti put. Ove godine u manifestaciji sudjeluje tridesetak sudionika, od čega će 23 zagorska ugostiteljska...
  • 11/04/2018 - 11:20
    Organizacija manifestacije koja ove godine bilježi 9. godinu održavanja ima za ciljeve predstavljanje i njegovanje tradicijskog načina proizvodnje gastronomske delicije - autohtone samoborske češnofke, te poticanje potrošača na potrošnju i uživanje u tradicionalnim proizvodima samoborskog kraja.
  • 20/03/2018 - 11:16
    Ponovno se otkriva vrijednost i kvaliteta domaćih namirnica i povratak staklenkama. Staklo je jedini materijal koji ne pamti i odličan je izbor za vašu kuhinju. Konzerviranje voća i povrća, te očuvanje hrane i namirnica na prirodan način iznova je u trendu. Sve se više otkrivaju vrijednosti i kvalitete...
  • 09/01/2018 - 11:49
    Sredinom 2014. HEP je u garaži nove poslovne zgrade u Zagrebu postavio sustav punionica za vlastita vozila na električni pogon (trenutno ih u vlastitom voznom parku ima 22) te vozila poslovnih partnera i drugih posjetitelja, dok je krajem iste godine, u sklopu europskog projekta CIVITAS DYN@MO i u suradnji s Gradom...
  • 15/11/2017 - 13:57
    Srećom, rješenja za sve izazove postoje. U tome je graditeljima od velike pomoći Ytong. Gotova stropna/krovna Ytong konstrukcija nazvana „bijeli strop“ lagana je i izuzetno nosiva. Radi se o polumontažnom sustavu za izvedbu međukatnih, krovnih, stubišnih i ostalih konstrukcija. Ova roš...
  • 25/10/2017 - 12:58
    Gluten je bjelančevinasta tvar koja se najviše koristi u prehrambenoj industriji, ali bez obzira na nutritivna svojstva, ako odlučite smanjiti unos glutena, to bi moglo pomoći vašem organizmu. Svi koji su osjetljivi na gluten ili imaju celijakiju, smiju jesti svježe meso, ribu, voće i povrće, grah, jaja...
  • 14/07/2017 - 10:13
    Uzevši u obzir da unutarnje onečišćenje zraka može biti 2 do 5 puta veće od onog vanjskog, Daikin je u novoj Bluevolution generaciji klima uređaja posebnu pozornost posvetio i čistoći unutarnjeg zraka. Osim fotokatalitičkog filtera, tu je i nova generacija filtera na bazi srebra, dok su uređaji najvi...
  • 13/07/2017 - 14:35
    Ljepota proizlazi iz mnogo strana pa je tako jedna od ključnih točaka ljepote i lijep i zdrav osmijeh. Briga za neodoljiv osmijeh počinje brigom o usnoj higijeni kao preduvjet oralnog zdravlja. Čvrsti i jaki zubi važni su i za dugovječnost a kako bi ih imali, preduvjet je zdravo zubno meso tj. zubne desni. Krvarenje...
  • 20/06/2017 - 10:20
    Istarskom festivalu pašte prethodi Šetimana od pašte koja počinje 23. a završava 30. lipnja. Po promotivnoj cijeni od 40 kuna moći ćete pojesti dobar pjat pašte u sljedećim ugostiteljskim objektima: Konoba puli Jurića, konoba Puli Pineta, restora Žminjka, restoran Pod ladonjon i...
  • 14/04/2017 - 09:44
    Nova generacija SmartFlex perilica posuđa sa svojom izuzetnom prilagodljivošću i jednostavnošću uporabe, kao i naprednim tehnološkim svojstvima, novi je korak u tom smjeru. Rezultat? Blistav. Prilagodljivost, funkcionalnost i moderni dizajn
  • 13/03/2017 - 15:21
    „Babičini kolači“, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, jedinstvena je manifestacija Krapinsko-zagorske županije kojom ona promiče vrijednosti žena, obitelji te živom čuva gastronomsku tradiciju Zagorja.
  • 16/02/2017 - 11:54
    Nastala prema bestseleru New York Timesa autorice Liane Moriarty, "Male laži" je limitirana serija o braku, majčinstvu, prijateljstvu, lažima, prevarama, tajnama i ubojstvu. Ova napeta dramska serija prikovat će gledatelje za male ekrane napetom radnjom, ali i izvrsnom glumačkom postavom. U seriji se u...
  • 21/12/2016 - 14:38
    Od pristiglih radova, ocjenjivački sud je pobjedničkim proglasio rješenje autora Hrvoja Bilandžića i Tine Galešić, dok je drugoplasiranim proglašen rad autora Maše Rihtarić i Bojana Radoševića, a trećeplasiranim rješenje autora Željka Golubana. Autori prva tri rada dobili su i...
  • 30/11/2016 - 15:59
    Ciklus Svijet glazbe u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb već više od četiri desetljeća pred zagrebačku publiku dovodi najeminentnija imena klasične glazbe trajno pozicionirajući Zagreb na glazbenoj kulturnoj karti. U sklopu Svijeta glazbe u travnju je u Zagrebu gostovao Simfonijski orkestar iz Luzerna, a...
  • 29/09/2016 - 11:56
    Mirko Ljubić, šef kuhinje restorana Dvorac Mihanović i Sanja Doležal prezentirali su novi jelovnik! Restoran Dvorac Mihanović oduševio je novom ponudom jela koje je sa svojim timom kreirao šef kuhinje Mirko Ljubić. Na predstavljanju novog jelovnika koji se održao 28.9.2016. u samom restoranu,...
  • 25/05/2016 - 09:35
    Uredan i dobro organiziran raspored u hladnjaku štedi vam vrijeme i pomaže da naminirce iskoristite što bolje. Svi smo doživjeli pravi kaos u hladnjaku.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...