9. festival Samoborske kotlovine
Samoborsku će kotlovinu pripremati i nuditi na degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti, dobrovoljna vatrogasna društva, javna vatrogasna postrojba te druge udruge i gosti. Predstavit će se 30-ak ekipa koje će sudjelovati u natjecanju i ocjenjivanju najbolje kotlovine, te prema visini ocjena dobiti nagrade. O najboljima će odlučivati stručni žiri u sastavu: Branko Ognjenović, predsjednik te članovi Milinko Perković, Renata Kruhan, Roman Zakšek i Krunoslav Znika.
Organizator Sajma je Grad Samobor a tehnički koordinator je Poduzetnički centar Samobor d.o.o.
Program 9. Festivala Samoborske kotlovine
Subota, 20.10.2018.
Kleščićeva ulica
11:30 – 15:00 Festival Samoborske kotlovine
Gastro program mjesnih odbora i gradskih četvrti i gostiju
Proglašenje pobjednika
Degustacije za posjetitelje
Nedjelja, 21.10.2018.
Kleščićeva ulica
11:30 – 15:00 Festival Samoborske kotlovine
Gastro program JVP, dobrovoljnih vatrogasnih društava i gostiju
Proglašenje pobjednika
Degustacije za posjetitelje
Pozivamo vas na ovaj jedinstveni festival koji slavi još jednu autohtonu samoborsku gastro deliciju.








Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...