Salama od čokolade

Autor: tatjana   (palac x 18581) |moji recepti

2
250 g oraha 250 g šećera 200 g čokolade 50 g kakaa Priprema salame od čokolade Jedini osjetljivi trenutak u pripremi salame od čokolade je "špinanje" šećera. Ovu količinu šećera treba otopiti u 16 dcl vode, staviti u lonac pa na umjerenoj vatri kuhati neprestano mješajući dok se šećer i voda na pretvore u sirupastu tekućinu koja će vam s vrha žlice kapati kap po kap. Ne smije razvlačiti, nego se trebaju odvajati kapi. To je trenutak kad je sirup dovoljno gust. Treba paziti da se previše ne ugusti, jer će se onda šećer u salami kristalizirati, pa će se salama mrviti. Čokoladu otopiti na pari, umješati orahe i kakao pa sve to umješati u ušpinani šećer i brzo promješati. Pola količine prebaciti na masni papir posipan šećerom u prahu i oblikovati rolicu. Čokoladnu salamu ostaviti dan-dva i rezati neposredno prije nego se servira gostima. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+4)
Osvježeno: 28.12.2019. Vrlo jednostavan recept koji će oduševiti vaše najmilije. Kolač koji treba pripremiti dan-dva ranije jer je dobro da se malo "posuši" na zraku.
Recepti - 7 - slika

Sastojci za salamu od čokolade

  • 250 g oraha
  • 250 g šećera
  • 200 g čokolade
  • 50 g kakaa

Priprema salame od čokolade

Jedini osjetljivi trenutak u pripremi salame od čokolade je "špinanje" šećera. Ovu količinu šećera treba otopiti u 16 dcl vode, staviti u lonac pa na umjerenoj vatri kuhati neprestano mješajući dok se šećer i voda na pretvore u sirupastu tekućinu koja će vam s vrha žlice kapati kap po kap. Ne smije razvlačiti, nego se trebaju odvajati kapi. To je trenutak kad je sirup dovoljno gust. Treba paziti da se previše ne ugusti, jer će se onda šećer u salami kristalizirati, pa će se salama mrviti.

Čokoladu otopiti na pari, umješati orahe i kakao pa sve to umješati u ušpinani šećer i brzo promješati. Pola količine prebaciti na masni papir posipan šećerom u prahu i oblikovati rolicu. Čokoladnu salamu ostaviti dan-dva i rezati neposredno prije nego se servira gostima.

Prosjek: 4.8 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Vaše ime, nadimak..Lilly flower's

Jedva čekam da ga napravim djeci

2
Slika korisnika gordana MirkovicGlavni u kuhinji's

ovo su dobri kolaci po mome ukusu.

3
Slika korisnika Diana.star's

Jeste li sigurni da je količina vode dobro napisana? To je preko 1,5 litre.