UVJETI PRAVILA KORIŠTENJA

Ovi uvjeti i pravila korištenja (dalje: "uvjeti") određuju korištenje stranice recepti.hr (dalje u tekstu: stranica ili mi), uključujući aktivnosti u svim rubrikama kao i korištenje bloga, foruma, komentara, tražilice, facebook komentara, tagove i ostalih formata sadržaja.

Molimo vas da se upoznate s uvjetima prije samog korištenja stranice, jer ćemo svaku vašu aktivnost na našoj stranici smatrati kao pristanak na naše uvjete korištenja. Registracija, pisanje kometara ili bilo koja druga aktivnost podrazumijeva da ste u cijelosti pročitali i prihvatili uvjete. Ukoliko vam uvjeti korištenja nisu prihvatljivi, molim vas da ne koristite našu stranicu.

Zadržavamo pravo promjeniti uvjete korištenja, a novi uvjeti će također biti objavljeni ovdje, tako da preporučujemo da ih s vremena na vrijeme provjerite. Svako korištenje stranice nakon promjene uvjeta podrazumijeva da ste ih pročitali, shvatili i prihvatili.

Ukoliko prekršite pravila i uvjete korištenja stranice, mi vas možemo isključiti iz svih daljnjih aktivnost na stranici uključujući i ukidanje korisničkog imena i lozinke.

I. MONITORING

Naša je želja stvoriti zanimljiv i zabavan sadržaj na stranica što je razlog da nadgledamo aktivnosti korisnika uključujući: blog, forum tražilicu, facebook komentare, komentare, recepte, sastojke, jelovnike, tagove i druge formate. Svi korsnici pristaju da njihova aktivnost na stranici bude praćena. Usprkos tome mi ne možemo provjeriti niti garantirati:
1) Sadržaj svakog pojedinog posta i informacije kao ispravne
2) Autentičnost činjenica ili izjava
3) Arbitriranje niti bilo kakvu drugu aktivnost u slučaju spora oko slaganja ili neslaganja s ovim uvjetima.

U slučaju objave sadržaja za koje smatramo da narušavaju našu uredničku koncepciju ovisno o našoj procjeni, ili bi mogli uzrokovati bilo kakve probleme ili konfliktne situacije, a bez obzira na to jesu li sadržaji dopušteni Uvjetima korištenja ili ne, pridržavamo pravo ih ukloniti ih bez objašnjenja.

II. ODRICANJE OD ZDRAVSTVENE ODGOVORNOSTI

Ova stranica nije forum za izmjenu medicinskih informacija, savjeta ili ponašanja. Informacije na stranici su isključivo zabavnog i informativnog karaktera te se ni na koji način ne mogu smatrati savjetima za dijagnostiku, liječenje ili medicinski tretman.

III. NE DOZVOLJAVAMO

a) Objavljivanje bilo kojeg sadržaja koji krše pozitivne zakone Republike Hrvatske
b) Korištenje bilo kojeg sadržaja sa stranice ili njegovog dijela u komercijalne svrhe, bez prethodnog pisanog dopuštenja recepata.hr.
c) Objavljivanje sadržaja kojima se krše autorska prava, neovlašteno otkrivaju osobni podaci treće osobe ili predstavljaju poslovnu tajnu
d) Objavljivanje sadržaja kojima se potiče mržnja ili rasizam, ili izražava vulgarnost
e) Objavljivanje otvorenog ili prikrivenog oglašavanja, slanje, učitavanje ili razmjenu neželjenih sadržaja korisnicima ili trećim osobama bez njihovog prethodnog pristanka, slanje spam poruka, lančana pisma, piramidalne sheme itd. uključujući objave na forumu, u komentarima i privatnim porukama.
f) Objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja koji sadrže računalne viruse, crve, računalne kodove, datoteke i programe koji mogu imati za posljedicu ometanje, ograničavanje rada ili uništenje bilo kojeg računalnog programa ili bilo koje računalne i druge opreme.

III. REGISTRACIJA I OTVARANJE KORISNIČKOG PROFILA

Kreiranjem profila postajete registrirani korisnik stranice recepti.hr. Registriranjem profila na stranici podrazumijeva se da je korisnik pristao na uvjete korištenja stranice. Profile za koje smatramo da koriste neprikladno, uvredljivo ili vulgarno korisničko ime obrisat ćemo bez prethodne obavjesti.

Prilikom kreiranja korisničkog računa sami odabirete lozinku. Korisnički podaci koji sadržavaju e-mail adresu i lozinku smatraju se povjerljivima i kao takve ih korisnici imaju obvezu čuvati. Mi nećemo preuzeti odgovornost za aktivnosti na stranici koje su nastale zloupotrebnom podataka korisničkog računa.

Ukoliko postoji razlog za sumnju da vaši podaci više nisu sigurni, ili da postoji mogućnost zloupotrebe, molimo da o tome odmah obavijestite naše uredništvo na e-mail adresu info@recepti.hr.

IV. KORIŠTENJE STRANICE

a) Stranica nije namjenjena mlađima od 13 godina. Budući da stranica sadrži savjete o kuhanju koji podrazumijevaju korištenje kućanskih aparata i pribora, punoljetna osoba je odgovorna za korisnike mlađe od 13 godina.

b) Stranica je za osobno korištenje što podrazumijeva da ne smijete ovlastiti druge da objavljuju pod vašim korisničkim imenom.

c) Odogovorni ste za tekst, grafiku, slike, video ili audio materijal koji objavljujete na stranici. Sadržaj koji objavljujete ne smije kršiti autorsko pravo, pravo vlasništva ili otkriti poslovnu tajnu.

d) Ne smijete ni na koji način koristiti tekst, grafiku, slike, video ili audio sadržaj sa stranice u komercijalne svrhe u smislu prenošenja, objavljivanja ili distribucije bez prethodnog odobrenja uredništva.

e) Ulogirati se smijete samo s vlastitom lozinkom, a na svaki način je zabranjen pokušaj logiranja pomoću administratorove lozinke radi neograničenog pristupa svim sadržajima.

V. OBJAVLJIVANJE SADRŽAJA NA STRANICI

Objavljivanjem sadržaja na stranici pišući poruke, komentare, tekstove, informacije ili uploadiranjem grafika, fotografija, video i audio materijala, ili stvarajući bilo koji drugi oblik komunikacije na stranici dajete pravo na ponovljeno, neograničeno i neekskluzivno korištenje bez naknade u slučaju reproduciranja, modificiranja, prevođenja, prenošenja, objavljivanja na svim platformama i medijima (postojeći i budućim) i radi bilo koje svrhe uključujući i komercijalnu.

Posebno vas upozoravamo da je sav objavljeni sadržaj na stranici javni sadržaj i kao takav dostupan svim korisnicima stranice stoga vodite računa o informacijama koje objavljujete. Nakonadno povlačenje materijala (postova, komentara, tekstova, informacija, grafika, fotografija, video i audio zapisa) nije moguće.

Vaše je pravo da se uz sadržaje koje objavljujete ili učitavate na web stranici recepti.hr, nalazi vaše ime i prezime kao autora materijala. Prilikom objavljivanja ili učitavanja sadržaja na web stranici imate pravo izabrati hoće li se uz sadržaj pojaviti i vaše korisničko ime ili vaše ime i prezime. Tehničkim mjerama na stranici registriranim korisnicima je ostavljen prostor za unos podatka.

Objavljujući na stranici svjesni ste i suglasni da ćete preuzeti na sebe sve eventualne zahtjeve za naknadu štete koji budu postavljeni prema uredništvu radi povrede autorskih prava, te da ćete uredništvu i drugim oštećenim korisnicima i trećim osobama nadoknaditi svu štetu i troškove nastale zbog povrede gornjih pravila. Uredništvo se obvezuje obavijestiti vas bez odgađanja o postavljanju svakog zahtjeva za naknadu štete zbog povrede autorskih prava.

VI. UREĐIVANJE I BRISANJE

Uredništvo zadržava pravo, ali ne smatra svojom obavezom, pregledavati, uređivati, premještati ili brisati bilo koji sadržaj objavljen na stranici i svim pridruženim platformama bez prethodne najave.

VII. OGLAŠAVANJE NA STRANICI

Objavljivanje komercijalnih oglasa (bannera ili drugih oblika reklamnih poruka oglašivača) na stranici ustupanje je prostora poslovnim partnerima. Uredništvo neće podržati zakonom zabranjeno oglašavanje, posebno oglašavanje koje vrijeđa ljudsko dostojanstvo, ili neetično oglašavanje. Ako ustanovimo da se na stranici pojavilo takvo oglašavanje, odmah ćemo ga ukloniti.

Uredništvo ne garantira za robu, proizvode i usluge koji se prodaju ili oglašavju na stranici. Spor radi neistinitosti ili neispravnosti kvalitete robe, proizvoda ili usluge rješavat će se direktno s partnerom koji oglašava ili prodaje na stranici recepti.hr.

VIII. OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI ZA ŠTETU

Korištenjem stranice recepti.hr svjesni ste da je svaka aktivnost vaša vlastita odluka i vlastiti rizik. Korisnički sadržaju na stranici smatraju se "takvima kakvi jesu", odnosno "kako su dostupni" i uredništvo se ne smatra odgovornim za moguće posljedice, uključujući bilo kakvu štetu koja može biti uzrokovana ostalim korisnicima ili trećim osobama, a koja može proizaći iz različitih tumačenja sadržaja koji se nalaze na stranicama recepti.hr.

Recepti.hr ne jamče da će svi objavljeni sadržaji uvijek biti dostupni i raspoloživi, te da neće sadržavati pogreške i računalne programe koji bi mogli prouzročiti štetu ostalim korisnicima ili trećim osobama (npr. virusi, crvi i sl.) unatoč kontinuranom razumnom naporu uloženom u nadgledanje i upravljanje sadržajem.

Do najveće mjere dopuštene važećim pravnim propisima isključujemo odgovornost:
a) za bilo kakvu štetu nastalu korisnicima ili trećim osobama uslijed objavljivanja na stranici zabranjenih sadržaja te ostalih sadržaja suprotnih uvjetima korištenja od strane korisnika, trećih osoba, sponzora, oglašivača, itd.;
b) za bilo kakvu štetu koju korisnici ili treće osobe prouzroče ili pretrpe koristeći stranicu recept.hr, osobito u slučaju zlouporabe, uništenja ili oštećenja sadržaja ili funkcije, zlouporabe korisničkog računa i sl.;
c) za štetu uzrokovanu drugim korisnicima ili trećim osobama zbog povrede njihovog autorskog prava ili drugih prava intelektualnog vlasništva, zbog objave sadržaja od strane drugih korisnika na stranici recepti.hr;
d) za štetu nastalu korisnicima i/ili trećim osobama uslijed privremene nedostupnosti stranice recept.hr, odnosno pojedinih sadržaja ili funkcija;
e) za štetu koju poduzetnici oglašivači uzrokuju sadržajima reklama koje se objavljuju na stranici recepti.hr, a vezano za istinitost i točnost tih sadržaja, dostupnost reklamiranih proizvoda i usluga korisnicima;
f) za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama izmjenama ili ukidanjem pojedinih sadržaja, funkcija, usluga, dizajna, uredničke koncepcije stranice, korisničkih računa ili cijele stranice recepti.hr;
g) za bilo kakvu štetu uzrokovanu korisnicima ili trećim osobama, vezano za korištenje web stranica trećih osoba, kojima je omogućen pristup putem linkova objavljenih na stranici recept.hr.

Ukoliko ne prihvaćate ova pravila, molim vas da napustite stranicu i koristeći opciju natrag (back) u vašem pretraživaću (browseru) i vratite se na prethodnu stranicu.

Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)