80 g glatkog brašna
osam jaja
vanilin šećer
250 g šećera
lisnato tijesto - dvije kore
litra mlijeka
Priprema kremšnita:
Litru mlijeka zagrijete da zakipi. Istovremeno jaja razdvojite na žumanjke i bjelanjke, te bjelanjke stavite u posudu u kojoj ćete napraviti snijeg. Žumanjcima dodajte brašno, 5dag šećera, vanilin šećer, 2 decilitra mlijeka i sve skupa izmiksajte.
Kada ostatak mlijeka zakipi dodajte smjesu i kuhajte desetak minuta, uz neprestano miješanje kako krema ne bi zagorjela. U posudu s bjelanjcima dodajte ostatak šećera i napravite snijeg. U to dodajte kremu koju ste kuhali i sve skupa izmješajte.
Još vruću kremu ravnomjerno rasporedite po donjoj kori lisnatog tijesta, te poklopite drugom korom koju možete posuti šećerom u prahu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.9 (+21)
Izvorni recept za pripremu Samoborskih kremšnita. Neka vas ne zbuni fotografija, točno tako trebaju izgledati. Kao i neke verzije domaćih kremšnita, Samoborske kremšnite najbolje je pojesti tople.
Sastojci za kremšnite:
- 80 g glatkog brašna
- osam jaja
- vanilin šećer
- 250 g šećera
- lisnato tijesto - dvije kore
- litra mlijeka
Priprema kremšnita:
Litru mlijeka zagrijete da zakipi. Istovremeno jaja razdvojite na žumanjke i bjelanjke, te bjelanjke stavite u posudu u kojoj ćete napraviti snijeg. Žumanjcima dodajte brašno, 5dag šećera, vanilin šećer, 2 decilitra mlijeka i sve skupa izmiksajte.
Kada ostatak mlijeka zakipi dodajte smjesu i kuhajte desetak minuta, uz neprestano miješanje kako krema ne bi zagorjela. U posudu s bjelanjcima dodajte ostatak šećera i napravite snijeg. U to dodajte kremu koju ste kuhali i sve skupa izmješajte.
Još vruću kremu ravnomjerno rasporedite po donjoj kori lisnatog tijesta, te poklopite drugom korom koju možete posuti šećerom u prahu.
U 8 dl mlijeka se kuha smjesa.
A kaj napravit spreostalih 8 dcl mlijeka?!?!?
pola brašna pola gustina,super su
napišite recept za lisnato tijesto
Meni su puno bolje kad koristim oštro brašno!
Probajte i vidjet će te razliku!