Torta della nona

Autor: LanaM   (palac x 12021) |moji recepti

3
200 gr maslaca 500 gr brašna malo soli 3 jaja 1 vanilin šeće 150 gr šećera malo limunove korice Sastojci za kremu: 120 gr brašna 200 gr šećera 1 l mlijeka sok od jednog limuna 8 žutanjaka 1vanilin šećer 1 aromavanilije 1 paketić pinjola šećer u prahu za posipanje 1 žlica maslaca Priprema: Od svih sastojaka za tijesto umijesiti prhko tijesto i pustiti da odleži 1 sat u frižideru. Za kremu zakuhajte mlijeko. Žumanjke tucite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne udvostruče volumen. Dodajte aromu vanilije , sok od limuna i polako dodajte brašno. Sada u to dodajte malo mlijeka (uzmite od one litrice koju ste stavili zakuhati), izmiješajte da dobijete malo rijeđu smjesu koju polako ulijevajte u ukuhano mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri dok ne počne gusnuti. Na kraju dodajte maslac i stavite da se hladi. Razvaljajte tijesto (malo si ostavite tijesta da za gornji sloj napravite sa modlicama neki oblik) i stavite ga u namašten i pobrašnjen kalup za tortu. Neka vam tijesto prelazi malo preko kalupa i od njega sa vilicom napravite lijepi rub. Na tijesto stavite ohlađenu kremu i preko kreme tijesto (ono šta ste izradili sa modlicama, poslažite jedan red u krug). Posipajte pinjole po kremi i stavite peći na 180 C 40-50 min. Dobro ohladite prije rezanja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)
Prekrasna toscansca lagana torta, uz to predivno izgleda, baš za pokazat se:)
Torta della nona

Sastojci za tijesto:

  • 200 gr maslaca
  • 500 gr brašna
  • malo soli
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šeće
  • 150 gr šećera
  • malo limunove korice

Sastojci za kremu:

  • 120 gr brašna
  • 200 gr šećera
  • 1 l mlijeka
  • sok od jednog limuna
  • 8 žutanjaka
  • 1vanilin šećer
  • 1 aromavanilije
  • 1 paketić pinjola
  • šećer u prahu za posipanje
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

Od svih sastojaka za tijesto umijesiti prhko tijesto i pustiti da odleži 1 sat u frižideru.

Za kremu zakuhajte mlijeko. Žumanjke tucite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne udvostruče volumen. Dodajte aromu vanilije , sok od limuna i polako dodajte brašno. Sada u to dodajte malo mlijeka (uzmite od one litrice koju ste stavili zakuhati), izmiješajte da dobijete malo rijeđu smjesu koju polako ulijevajte u ukuhano mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri dok ne počne gusnuti. Na kraju dodajte maslac i stavite da se hladi.

Razvaljajte tijesto (malo si ostavite tijesta da za gornji sloj napravite sa modlicama neki oblik) i stavite ga u namašten i pobrašnjen kalup za tortu. Neka vam tijesto prelazi malo preko kalupa i od njega sa vilicom napravite lijepi rub. Na tijesto stavite ohlađenu kremu i preko kreme tijesto (ono šta ste izradili sa modlicama, poslažite jedan red u krug). Posipajte pinjole po kremi i stavite peći na 180 C 40-50 min.
Dobro ohladite prije rezanja.

Prosjek: 3.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika marica2015's

Pinjoli su jestive sjemenke iz češera određenih vrsta borova

2
Slika korisnika Senka Duric's

molim vas da mi kazete sta su vam pinjoli?

3
Slika korisnika Iva Martić-Vartušek's

izvrstan recept a jako jednostavan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Tart od jagoda i mascarponea - PROČITAJTE Schwarzwald torta - PROČITAJTE Gingerbreadmen kolačići - PROČITAJTE Keksi od naranče - PROČITAJTE Torta s malinama i bijelom čokoladom - PROČITAJTE