Tart od jagoda i mascarponea

Autor: LanaM   (palac x 39448) |moji recepti

0
220 g brašna 50 g šećera 1 prstohvat soli 130 g maslaca 1 jaje korica limuna Sastojci za kremu od mascarponea: 2 kom žutanjaka 2 vanili šećera 1 žličica/e arome vanilije 8 žlica/e šećera u prahu 300 g mascarpone sira 2 žlice dukatosa 180 ml slatkog vrhnja Jagode: 600 g jagoda 1 žlica/e šećera sok od limuna   Priprema: Od sastojaka za tijesto umijestite prhko tijesto i stavite ga u hladnjak 1/2 sata. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte u obliku kruga i prebacite u kalup za pitu, rubovi tijesta moraju biti visoki cca 2-3 cm. Tijesto nabockajte vilicom i stavite peći u pećnicu na 180 C 20-25 minuta. Jagode prerežita na polovice, posipajte ih šećerom i sokom od limuna, promješajte i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi. Žutanjke promješajte s vanili šećerom, aromom vanilije i 2 žlice šećera u prahu.Izmiksajte ih da dobijete svijetlu kremu. Dodajte mascarpone, dukatos i preostali šećer u prahu. Izmiksajte, te dodajte šlag od slatkog vrhnja. Ohlađeno tijesto napunite kremom. Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka. Ljepše nego šta sam ja ;) Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.6 (+20)
Recepti - 3 - slika

Sastojci za prhko tijesto:

  • 220 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 130 g maslaca
  • 1 jaje
  • korica limuna

Sastojci za kremu od mascarponea:

  • 2 kom žutanjaka
  • 2 vanili šećera
  • 1 žličica/e arome vanilije
  • 8 žlica/e šećera u prahu
  • 300 g mascarpone sira
  • 2 žlice dukatosa
  • 180 ml slatkog vrhnja

Jagode:

  • 600 g jagoda
  • 1 žlica/e šećera
  • sok od limuna
     

Priprema:

Od sastojaka za tijesto umijestite prhko tijesto i stavite ga u hladnjak 1/2 sata. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte u obliku kruga i prebacite u kalup za pitu, rubovi tijesta moraju biti visoki cca 2-3 cm. Tijesto nabockajte vilicom i stavite peći u pećnicu na 180 C 20-25 minuta.
Jagode prerežita na polovice, posipajte ih šećerom i sokom od limuna, promješajte i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Žutanjke promješajte s vanili šećerom, aromom vanilije i 2 žlice šećera u prahu.Izmiksajte ih da dobijete svijetlu kremu. Dodajte mascarpone, dukatos i preostali šećer u prahu. Izmiksajte, te dodajte šlag od slatkog vrhnja.
Ohlađeno tijesto napunite kremom. Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka. Ljepše nego šta sam ja ;)

Prosjek: 4.6 (+20)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)