Gingerbreadmen kolačići
Sastojci:
- 450 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- dvije žličice mješavine začina za medenjake
- 100 g maslaca sobne temperature
- 125 ml meda
- 110 g smeđeg šećera
- 60 ml vode
- 1 jaje
- vanilin šećer
Priprema:
Brašno, prašak za pecivo i mješavinu začina promiješajte u posudi.
Maslac, med, šećer, vodu i jaje te vanilin šećer izmiksajte mikserom dok ne dobijete homogenu smjesu.
Malo po malo dodavajte smjesu od brašna i zamijesite tijesto u posudi.
Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na dva - tri sata. To je jako bitno kako biste ga poslije mogli lijepo razvaljati. Pleh obložite masnim papirom.
Površinu na kojoj ćete valjati tijesto pobrašnite, kao i tijesto, valjak i modlice da se ne bi lijepilo i da ih možete odvojiti od površine. Razvaljajte na 0,5 cm debljine i oblikujte modlicama. Pecite na 175 stupnjeva deset minuta. Pazite da ih ne prepečete, keksići moraju biti mekani kad ih izvadite.
Ohladite ih dobro prije ukrašavanja.
Ukrašavanje:
Sok 1 limuna pomiješajte s jednim tučenim bjelanjkom i 150g šećera u prahu. Dodajte jestive boje po želji i poigrajte se sa ukrašavanjem.
- Vaše oznake (tagovi): blagdanski recept / kolači i slastie
- Sastojci: jaje / maslaca / đumbir
Odlično