„JA i gospodin Crohn“

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

Nešto sasvim jedinstveno na blogerskoj sceni. Iza novog bloga “To live a life” stoji svestrana Petra Terner, koju dijagnoza Crohnove bolesti nije uspjela spriječiti da živi punim plućima. Svoja iskustva, ali i ukusne recepte u kojima uživa i ona, ali i njezini bližnji, nesebično dijeli sa svima koji tragaju za zdravijim životnim stilom.

Petra Terner mlada je i uspješna poslovna žena, strastvena ljubiteljica putovanja, yoge i ayurvedskog načina prehrane, velika kreativka u kuhinji, ali i jedna od 1,4 milijuna ljudi u Europi koja boluje od Crohna. Riječ je o upalnoj bolesti probavnog sustava čiji uzrok nije poznat, ali se sumnja na kombinaciju genetske sklonosti i okolišnih čimbenika. Svakome tko se suoči s dijagnozom, život se mijenja. I za Petru je, kako sama kaže, dijagnoza značila promjene, ali – još važnije! - i početak novog, kvalitetnijeg načina života, tako da danas svoje stanje ne doživljava kao bolest već - stil života. Kako bi svima pokazala da svakodnevica itekako može biti kvalitetna i, dakako, bez odricanja, pokrenula je blog “To live a life”.
Živjeti život, hrvatski je prijevod bloga koji u svojem podnaslovu krije interesantan naziv „JA i gospodin Crohn“ čime Petra jasno pokazuje koliko je bitno staviti sebe na prvo mjesto. Blog sadrži tri kategorije – recepti, putovanja i savjeti gdje ćete pronaći interesantne detalje iz života mlade blogerice koji će vam pomoći u planiranju zdravih navika.

“Isprobavajući razna jela, pripremajući nove specijalitete za supruga, obitelj i prijatelje, istražujući nove restorane i destinacije, shvatila sam da želim svoje kulinarske ideje, doživljaje s putovanja, kao i ostala iskustva, podijeliti s drugima, naročito onima koji boluju od Crohnove bolesti. U medijima se često piše o ovoj bolesti, no kad želite pronaći neki koristan recept ili konkretan savjet, toga nema, pa mislim da će moj blog biti od velike pomoći.”, kaže Petra Terner.

Blog “To live a life” donosi mnoštvo recepata za predjela, juhe, glavna jela i deserte koji su odlična ideja za kreiranje dnevnih obroka. Crohn friendly deserti, zanimljiva predjela koja se mogu kombinirati za doručak ili kao ideja za nenajavljene goste, hranjive juhe te interesane ideje za ručak ili večeru, samo su dio recepata koje su prilagođeni njezinim prehrambenim navikama. U rubrici “savjeti za lakšu svakodnevicu”, svoju će publiku razveseliti zanimljivim savjetima koji su njoj olakšali te joj pomogli da kreira kvalitetniji i ispunjeniji život, a vjerujemo da će potaknuti i nekoga od vas na pozitivne promjene.

Blog “To live a life” potražite na linku: www.tolivealife.net
 Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pašticada - PROČITAJTE Rolada "Kostajnica" - PROČITAJTE Kompot od krušaka - PROČITAJTE Ciabatta - PROČITAJTE Ticino masa - PROČITAJTE
1