Rolada "Kostajnica"
Sastojci:
- 0,20 dkg pureća prsa
- 0,05 dkg šampinjoni
- 0,05 dkg šunka u ovitku
- 0,05 dkg maslac
- 0 05 dkg kesten pire
- Začini po ukusu
Način pripreme:
Puretinu narežemo na odreske, posolimo i malo “potučemo“. Šampinjone očistimo, narežemo i pirjamo na maslacu. Nakon što omekšaju, dodamo im šunku izrezanu na kockice. Potom umiješamo pasirani kesten i sve dobro izmiješamo. Na pureće odreske stavljamo pripremljeni nadjev od šampinjona, šunke i kestena te sve dobro zarolamo. Odreske pohamo na “bečki“ na temperaturi od 160 stupnjeva i u dubokoj masnoći.
Link izvora / potpis autora: Restoran Djed, Hrvatska Kostajnica
- Vaše oznake (tagovi): puretina








Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...