Pire krumpir s umakom od špinata

60 dag špinata  2 češnja češnjaka 1/2 l mlijeka  sol  1 žlica vegete  2 -3 žlice brašna malo ulja ili masti.  Sastojci za pire:  1 kg krumpira  10 dag margarina  mlijeko po potrebi  Priprema: Na masnoći ispržite brašno da porumeni i prelijte polovicom mlijeka. Dodajte sitno nasjeckani špinat koji je potrebno prije toga popariti da listovi omekšaju. Dodajte usitnjeni češnjak i začine. Sve kuhajte na laganoj vatri uz dolijevanje preostalog mlijeka i vode po želji.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.9 (+9)
Dakle, moja kćer i ja barem jednom tjedno uživamo u ovom jelu. Ponekad dodamo jaje na oko ili faširanu šniclu, ali i ovo je sasvim dovoljno. Moja mama ga često posluži uz kuhana ili pečena mesa ili kuhana jaja.
Pire krumpir s umakom od špinata

Sastojci za umak: 

  • 60 dag špinata 
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 l mlijeka 
  • sol 
  • 1 žlica vegete 
  • 2 -3 žlice brašna malo ulja ili masti. 

Sastojci za pire: 

  • 1 kg krumpira 
  • 10 dag margarina 
  • mlijeko po potrebi 

Priprema:

Na masnoći ispržite brašno da porumeni i prelijte polovicom mlijeka. Dodajte sitno nasjeckani špinat koji je potrebno prije toga popariti da listovi omekšaju. Dodajte usitnjeni češnjak i začine. Sve kuhajte na laganoj vatri uz dolijevanje preostalog mlijeka i vode po želji. 

 

Prosjek: 3.9 (+9)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)