Pisanica Zakmardy
Sastojci:
- 2 kg svinjske pisanice
- 1,5 dl ulja
- Sol, papar
- Brašno
Sastojci za umak od špinata:
- 0,40 kg špinata
- 0,03 kg brašna
- 6 dl mlijeka
- 0,04 kg maslaca
- 1 dl kiselog vrhnja
- Sol, papar
- Češnjak
Priprema:
Pisanice očistimo od žilica i narežemo medaljone od 90 g . Oblikujemo ih, posolimo, uvaljamo jednu stranu u brašno, te ispržimo na masnoći. Zalijemo vodom ili temeljcem i prokuhamo. Umak procijedimo.
Za umak od špinata: na maslacu prepržimo brašno, zalijemo mlijekom, dodamo blanširani i sitno sjeckani špinat, protisnuti češnjak. Posolimo i popaprmo.
Pisanice serviramo sa umakom od špinata, a za prilog poslužimo kukuruzne žgance.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
- Vaše oznake (tagovi): svinjeća pisana pečenka
- Sastojci: umak / maslac / sol / svinjska pisanica / papar / mlijeko / špinat / češnjak / kiselo vrhnje