Pisanica Zakmardy

Autor: LanaM   (palac x 33622) |moji recepti

0
2 kg svinjske pisanice 1,5 dl ulja Sol, papar Brašno Sastojci za umak od špinata: 0,40 kg špinata 0,03 kg brašna 6 dl mlijeka 0,04 kg maslaca 1 dl kiselog vrhnja Sol, papar Češnjak Priprema: Pisanice očistimo od žilica i narežemo medaljone od 90 g . Oblikujemo ih, posolimo, uvaljamo jednu stranu u brašno, te ispržimo na masnoći. Zalijemo vodom ili temeljcem i prokuhamo. Umak procijedimo. Za umak od špinata: na maslacu prepržimo brašno, zalijemo mlijekom, dodamo blanširani i sitno sjeckani špinat, protisnuti češnjak. Posolimo i popaprmo. Pisanice serviramo sa umakom od špinata, a za prilog poslužimo kukuruzne žgance.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 2 kg svinjske pisanice
  • 1,5 dl ulja
  • Sol, papar
  • Brašno

Sastojci za umak od špinata:

  • 0,40 kg špinata
  • 0,03 kg brašna
  • 6 dl mlijeka
  • 0,04 kg maslaca
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • Sol, papar
  • Češnjak

Priprema:

Pisanice očistimo od žilica i narežemo medaljone od 90 g . Oblikujemo ih, posolimo, uvaljamo jednu stranu u brašno, te ispržimo na masnoći. Zalijemo vodom ili temeljcem i prokuhamo. Umak procijedimo.
Za umak od špinata: na maslacu prepržimo brašno, zalijemo mlijekom, dodamo blanširani i sitno sjeckani špinat, protisnuti češnjak. Posolimo i popaprmo.
Pisanice serviramo sa umakom od špinata, a za prilog poslužimo kukuruzne žgance.

 

Prosjek: 3.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)