La Caccavella košarice
Sastojci:
- La Caccavella košarice - 4 kom
- 300 g svježeg sira
- 1 mladi luk
- 100 g špinata
- 300 g šalše
- sol, papar
- vlasac
Priprema:
Zagrijati vodu, posoliti i kuhati tjesteninu nekih 15-tak minuta, dok ne bude al dente. Blanširati kratko špinat u slanoj vodi. Dok se tjestenina i špinat hlade, u posudi sjediniti svježi sir, nasjeckani mladi luk te prohlađeni špinat. Začiniti s prstohvatom soli, malo papra i vlasca. Smjesom punite košarice. Košarice stavite u zdjelu za pečenje i sve prelijte dobro sa šalšom (preko košarica i okolo). Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta i poslužiti toplo ili hladno.
Složiti na tanjur tjesteninu i ukrasiti s listićima bosiljka.
- Sastojci: mladi luk / svježi sir / tjestenina / vlasac / sol








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...