Brzi "sote"
Sastojci:
- 8 kom mladog luka
- 300 g cherry rajčice
- 1 vezica šparoga
- 200 g "capro fresh" sira (mladi kozji sir)
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 50 ml prošeka (ili slatkog vina)
- sol, papar
Priprema:
Šparoge pripremiti i kratko ih blanširati (pofuriti) u slanoj vodi te ocjediti.
Mladi luk očistiti i narezati po dužini po pola. Cherry rajčice prerezati na pola. U tavi zagrijati maslinovo ulje, lagano popržiti luk, te rajčice, sve dok se kožica na rajčicama ne počne skupljati.
Tada dodati sitno sjeckani češnjak, vrhove šparoga, podliti sa prošekom i kuhati kratko 2-3 minute.
U umak umiješati paštu ili njoke ili pak samo preliti po prethodno kuhanoj tjestenini.
Prije posluživanja posipati sa mljevenim svježim kozjim sirom.
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina
- Sastojci: luk / maslinovo ulje / mladi luk / rajčice / sir / sol