Buzara

Autor: tatjana   (palac x 19241) |moji recepti

0
1 kg škampi (ili kozica) 1 dcl domaćeg maslinovog ulja manja glavica luka 2-3 režnja češnjaka peršin – prema okusu (otprilike pola vezice) 1-2 žlice krušnih mrvica 3 ili 4 dcl bijelog vina (ovisno o posudi u kojoj radite i prema okusu) 1 veći ili 2 manja pelata ispasirana u sok ili 1-2 žlice koncentrata račice iz tube   Priprema Za pripremu buzare uzmite što širi lonac, ili idealno duboku tavu s poklopcem. Što sitnije narezati glavicu luka, dodati ga odmah kad i ulje (nemojte zagrijavati maslinovo ulje prije dodavanja luka), malo posoliti i lagano ga popržiti da malo uvene, dodati sitno narezan češnjak i kratko ga popržiti (desetak sekunda, ne smije početi mijenjati boju, nego samo malo da pusti aromu). Na to staviti škampe ili kozice, podliti vinom na prekrije škampe dodati rajčicu, Poklopiti i pustiti 10-15 minuta (ovisno o veličini škampi ili kozica) na laganoj vatri da se iz tiha ukuha. Probati toć, pa po ukusu dosoliti i popapriti, dodati krušne mrvice i kuhati još par minuta da se toć ugusti. Presipati u zdjelu za posluživanje i posuti peršinom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+42) Buzara Della Morlacca Buzara od šakmpi i dagnji Dagnje na buzaru Prstaci na buzaru Škampi na buzaru Škampi na buzaru Špageti sa škampima na buzaru Buzara Della Morlacca ›
Buzara je ono jelo za koje vlada opći stav da je za prste polizati. Doslovno. Jer nakon što pojedemo sve što nam je na tanjuru, poližemo prste nakon toćanja kruha.
Recepti.hr - 7 - slika

Sastojci

  • 1 kg škampi (ili kozica)
  • 1 dcl domaćeg maslinovog ulja
  • manja glavica luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • peršin – prema okusu (otprilike pola vezice)
  • 1-2 žlice krušnih mrvica
  • 3 ili 4 dcl bijelog vina (ovisno o posudi u kojoj radite i prema okusu)
  • 1 veći ili 2 manja pelata ispasirana u sok ili 1-2 žlice koncentrata račice iz tube
     

Priprema

Za pripremu buzare uzmite što širi lonac, ili idealno duboku tavu s poklopcem.
Što sitnije narezati glavicu luka, dodati ga odmah kad i ulje (nemojte zagrijavati maslinovo ulje prije dodavanja luka), malo posoliti i lagano ga popržiti da malo uvene, dodati sitno narezan češnjak i kratko ga popržiti (desetak sekunda, ne smije početi mijenjati boju, nego samo malo da pusti aromu).
Na to staviti škampe ili kozice, podliti vinom na prekrije škampe dodati rajčicu,
Poklopiti i pustiti 10-15 minuta (ovisno o veličini škampi ili kozica) na laganoj vatri da se iz tiha ukuha.
Probati toć, pa po ukusu dosoliti i popapriti, dodati krušne mrvice i kuhati još par minuta da se toć ugusti.
Presipati u zdjelu za posluživanje i posuti peršinom.
 

Prosjek: 3.6 (+42)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)