Špageti sa škampima na buzaru
Sastojci:
-
500 g svježih škampa, neočišćenih
- 300 g špageta
- 400 ml suhog bijelog vina
- 1 glavica luka, krupnije narezana
- 3 režnja češnjaka, sitnije narezana
- 60 ml maslinovog ulja, domaćeg
- 2 žlice koncentrata rajčice ili soka od rajčica
- 2 manje svježe rajčice, krupnije narezane
- ½ limuna, krupnije narezanog
- 40 g krušnih mrvica
- 1 vezica svježeg peršina, sitnije narezanog
- sol, svježe mljeveni crni papar
Sastojci:
- 500 g svježih škampa, neočišćenih
- 300 g špageta
- 400 ml suhog bijelog vina
- 1 glavica luka, krupnije narezana
- 3 režnja češnjaka, sitnije narezana
- 60 ml maslinovog ulja, domaćeg
- 2 žlice koncentrata rajčice ili soka od rajčica
- 2 manje svježe rajčice, krupnije narezane
- ½ limuna, krupnije narezanog
- 40 g krušnih mrvica
- 1 vezica svježeg peršina, sitnije narezanog
- sol, svježe mljeveni crni papar
Priprema:
1. Škampe operite pod mlazom hladne vode pa im očistite crvene „brčiće“ ako želite. Možete ih i očistiti ili očistiti samo dio, ali ja ih preferiram kuhati cijele jer je u tome cijela čar ovog jela.
2. U manjem loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte krupnije narezani luk pa dinstajte dok luk ne poprimi kristalno bijelo-žutu boju. Dodajte cijele škampe pa ih popržite par minuta bez tekućine, tek toliko da puste miris. Miješajte cijelo vrijeme kako vam luk ne bi izgorio.
3. Dodajte sjeckani češnjak, peršin, malo soli, koncentrat rajčice i cijelu količinu bijelog vina. Kuhate povremeno protresajući loncem oko 20-30 minuta na srednje jakoj vatri.
4. Kada su škampi kuhani, dodajte sjeckane rajčice i limun, te krušne mrvice. Dodajte cijele špagete pa kuhajte dok vam se špagete ne skuhaju al dente.
5. Provjerite slanoću prije nego skinete buzaru s vatre. Ako želite, dodajte još krušnih mrvica za gušći umak, još peršina, soli.
6. Skuhane špagete s škampima podijelite u dvije zdjelice i pospite s svježe mljevenim crnim paprom, s peršinom ili parmezanom. Poslužite odmah dok je jelo još toplo.
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje
- Sastojci: bijelo vino / češnjak / krušne mrvice / limun / luk / maslinovo ulje / papar / peršin / rajčica / rajčice / škampi / sok od rajčice / sol







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Tocno tako....Boze sacuvaj recepta.....vjerojatno u dobroj namjeri napisan ali.....bez sastojaka dovoljno pogledat samo vrijeme kuhanja tih jadnih Skampi...
Kao prvo ljeta ima u zraku i na tanjuru.
Dođite u Komižu i uvjerite se.
Recept nije loš, mada ima puno boljih.
krivi recept ili je netko nepismen pisao