1 kg škampa
2 dl bijelog vina
3 češnja češnjaka
3 žlice krušnih mrvica
2 grančice peršinovog lista
1 žlica pirea od rajčice
ulje
sol
žlica vinjaka
nekoliko kriški prepečenog kruha
priprema:
Škampe očistite i operite. U široj posudi na zagrijanom ulju popržite nasjeckani češnjak, samo toliko da kuhačom jedanput promiješate, dodajte mrvice i kratko popržite. Onda dodajte škampe. Pirjajte ih 5 minuta na srednjoj vatri, uz stalno miješanje. Pire od rajčice razrijedite vodom i prelij te preko škampa. Posolite i prelijte vinom pa nastavite pirjati 10 do 15 minuta na laganoj vatri. Potkraj pirjanja ulijte vinjak. Na pladanj poslažite prepečeni kruh i na njega stavite škampe i sve prelij te umakom u kojem su se škampi pirjali.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
‹ Škampi na buzaru
najbolji recept
Špageti sa škampima na buzaru ›
Sastojci:
- 1 kg škampa
- 2 dl bijelog vina
- 3 češnja češnjaka
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2 grančice peršinovog lista
- 1 žlica pirea od rajčice
- ulje
- sol
- žlica vinjaka
- nekoliko kriški prepečenog kruha
priprema:
Škampe očistite i operite. U široj posudi na zagrijanom ulju popržite nasjeckani češnjak, samo toliko da kuhačom jedanput promiješate, dodajte mrvice i kratko popržite. Onda dodajte škampe. Pirjajte ih 5 minuta na srednjoj vatri, uz stalno miješanje. Pire od rajčice razrijedite vodom i prelij te preko škampa. Posolite i prelijte vinom pa nastavite pirjati 10 do 15 minuta na laganoj vatri. Potkraj pirjanja ulijte vinjak. Na pladanj poslažite prepečeni kruh i na njega stavite škampe i sve prelij te umakom u kojem su se škampi pirjali.