1 kg škampa
2 dl bijelog vina
3 češnja češnjaka
3 žlice krušnih mrvica
2 grančice peršinovog lista
1 žlica pirea od rajčice
ulje
sol
žlica vinjaka
nekoliko kriški prepečenog kruha
 priprema: 
Škampe očistite i operite. U široj posudi na zagrijanom ulju popržite nasjeckani češnjak, samo toliko da kuhačom jedanput promiješate, dodajte mrvice i kratko popržite. Onda dodajte škampe. Pirjajte ih 5 minuta na srednjoj vatri, uz stalno miješanje. Pire od rajčice razrijedite vodom i prelij te preko škampa. Posolite i prelijte vinom pa nastavite pirjati 10 do 15 minuta na laganoj vatri. Potkraj pirjanja ulijte vinjak. Na pladanj poslažite prepečeni kruh i na njega stavite škampe i sve prelij te umakom u kojem su se škampi pirjali.
 
 
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
 Prosjek: 4.5 (+2)
  
    
        
              ‹ Škampi na buzaru
                    najbolji recept
                    Špageti sa škampima na buzaru ›
          
    
  
 
Sastojci:
- 1 kg škampa
 
- 2 dl bijelog vina
 
- 3 češnja češnjaka
 
- 3 žlice krušnih mrvica
 
- 2 grančice peršinovog lista
 
- 1 žlica pirea od rajčice
 
- ulje
 
- sol
 
- žlica vinjaka
 
- nekoliko kriški prepečenog kruha
 
 priprema: 
Škampe očistite i operite. U široj posudi na zagrijanom ulju popržite nasjeckani češnjak, samo toliko da kuhačom jedanput promiješate, dodajte mrvice i kratko popržite. Onda dodajte škampe. Pirjajte ih 5 minuta na srednjoj vatri, uz stalno miješanje. Pire od rajčice razrijedite vodom i prelij te preko škampa. Posolite i prelijte vinom pa nastavite pirjati 10 do 15 minuta na laganoj vatri. Potkraj pirjanja ulijte vinjak. Na pladanj poslažite prepečeni kruh i na njega stavite škampe i sve prelij te umakom u kojem su se škampi pirjali.