Rezanci sa šunkom i sirom

Autor: Kod mane   (palac x 1617) |moji recepti

0
40 dag širokih zelenih rezanaca 15 dag kuhane šunke 4 rajčice 2 žlice pirea od rajčice 20 dag naribanog sira trapista 1 grančica peršinovog lista ulje papar sol Priprema: Na zagrijanom ulju popržite šunku narezanu na rezance. Dodajte oguljene i na komade narezane rajčice i zajedno pirjajte oko 10 minuta, a zatim dodajte pire od rajčice razrijeđen sa 1 dl juhe ili vode. Posolite, popaprite i zajedno kuhajte kratko vrijeme a zatim dodajte kosani peršinov list. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Prelijte ih smjesom od šunke i rajčice te lagano izmiješajte. Tada jela istresite u dublju zdjelu i pospite naribanim trapistom ili trapist poslužite posebno.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+875) ‹ Rezanci sa slaninom na lugarski način najbolji recept Rigatoni alla norma ›
Baš sam tužna cijeli tjedan... Bila kod kćerke, napravila je dobre stare rezance sa šunkom i sirom, koje sam obožavala raditi mom pokojnom mužu.. Moram priznati da ih nisam radila već godinu dana, ali ponovno me kćerka podsjetila kako i rezanci mogu biti ukusni...Nešto novo, drugačije, fino
Rezanci sa šunkom i sirom

Sastojci:

  • 40 dag širokih zelenih rezanaca
  • 15 dag kuhane šunke
  • 4 rajčice
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 20 dag naribanog sira trapista
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite šunku narezanu na rezance. Dodajte oguljene i na komade narezane rajčice i zajedno pirjajte oko 10 minuta, a zatim dodajte pire od rajčice razrijeđen sa 1 dl juhe ili vode. Posolite, popaprite i zajedno kuhajte kratko vrijeme a zatim dodajte kosani peršinov list. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Prelijte ih smjesom od šunke i rajčice te lagano izmiješajte. Tada jela istresite u dublju zdjelu i pospite naribanim trapistom ili trapist poslužite posebno.

 

Prosjek: 4 (+875)
  • Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
  • Broj osoba: 4
  • Vaše oznake (tagovi): tjestenina
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Rezanci s vrhnjem na pastirski način - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Rigatoni alla norma - PROČITAJTE Rezanci s marmeladom i orasima - PROČITAJTE