Rezanci sa slaninom na lugarski način
Sastojci:
- 40 dag širokih rezanaca
- 20 dag mesnate suhe slanine
- 4 žlice naribanog domaćeg suhog sira
- mljevena crvena paprika (poluljuta)
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- sol
Priprema:
Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje, prethodno poprženo na kratko s mljevenom paprikom, i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice. Dodajte je kuhanim rezancima, pospite naribanim sirom i nasjeckanim peršinovim listom i na vatri lagano izmiješajte, a potom istresite u duboku zdjelu. Poslužite uz salatu od maslačka.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): lugarsko jelo / rezanci
- Sastojci: mljevena crvena paprika / peršinov list / rezanci / sir / slanina / sol / ulje







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Odličan predlog za sjutrašnji ručak.Zahvaljujem
hvala na prijedlogu isprobat ću danas za ručak..:-)