Rezanci sa slaninom na lugarski način
Sastojci:
- 40 dag širokih rezanaca
- 20 dag mesnate suhe slanine
- 4 žlice naribanog domaćeg suhog sira
- mljevena crvena paprika (poluljuta)
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- sol
Priprema:
Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje, prethodno poprženo na kratko s mljevenom paprikom, i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice. Dodajte je kuhanim rezancima, pospite naribanim sirom i nasjeckanim peršinovim listom i na vatri lagano izmiješajte, a potom istresite u duboku zdjelu. Poslužite uz salatu od maslačka.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): lugarsko jelo / rezanci
- Sastojci: mljevena crvena paprika / peršinov list / rezanci / sir / slanina / sol / ulje







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Odličan predlog za sjutrašnji ručak.Zahvaljujem
hvala na prijedlogu isprobat ću danas za ručak..:-)