Rezanci sa sirom na međimurski način

Autor: Lea N   (palac x 23622) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
40 dag širokih rezanaca 35 dag svježeg kravljeg sira 2 dl kiselog vrhnja 15 dag suhe mesnate slanine maslac, sol postupak pripreme: Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijani maslac i promiješajte da se ravnomjerno namaste. Dodajte im dobro ocijeđen i izmrvljen sir, prelijte kiselim vrhnjem, posolite i lagano izmiješajte, pa još malo držite na vatri da se sve dobro zagrije. Jelo uspite u zdjelu i pospite kockicama slanine, koju ste prethodno popržili. Pripazite na tjesteninu! Tjestenina mora biti posve kuhana, ali još malo tvrda pod zubima (al dente, kako kažu Talijani). Pravilno skuhana tjestenina treba biti elastična, ni premekana nz pretvrda. Ne smije pokazivati znakove krtosti i lomljivosti ili, pak, biti opuštena, mekana i gnjecava.  Nakon nekog vremena kuhanja, izvadite komadić tjestenine, malo ohladite i  probajte je li dovoljno kuhana, jer je česta greška da se tjestenina predugo kuha. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+405) ‹ Rezanci s vrhnjem na pastirski način najbolji recept Rezanci sa slaninom na lugarski način ›
Kak bi rekli mi međimurci, ništa bet mesnate slanine i kravljeg sira. Cure, evo recepta kojeg ste me tražile (znaju one na koga mislim). Expres je gotovo, slaninu popržiš, dotle skuhaš makarone i dobar tek. javite kako je uspjelo

Sastojci:

  • 40 dag širokih rezanaca
  • 35 dag svježeg kravljeg sira
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 15 dag suhe mesnate slanine
  • maslac, sol

postupak pripreme:

Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijani maslac i promiješajte da se ravnomjerno namaste. Dodajte im dobro ocijeđen i izmrvljen sir, prelijte kiselim vrhnjem, posolite i lagano izmiješajte, pa još malo držite na vatri da se sve dobro zagrije. Jelo uspite u zdjelu i pospite kockicama slanine, koju ste prethodno popržili.

Pripazite na tjesteninu! Tjestenina mora biti posve kuhana, ali još malo tvrda pod zubima (al dente, kako kažu Talijani). Pravilno skuhana tjestenina treba biti elastična, ni premekana nz pretvrda. Ne smije pokazivati znakove krtosti i lomljivosti ili, pak, biti opuštena, mekana i gnjecava.  Nakon nekog vremena kuhanja, izvadite komadić tjestenine, malo ohladite i  probajte je li dovoljno kuhana, jer je česta greška da se tjestenina predugo kuha.

Prosjek: 4 (+405)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)