Rezanci s vrhnjem na pastirski način

Autor: Lea N   (palac x 65609) |moji recepti

1
40 dag širokih rezanaca 2 dl gustog ovčjeg kiselog vrhnja 1 žlica maslaca mljevena crvena paprika (slatka) ulje, sol Postupak pripreme: Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. Posebno u posudi rastopite maslac, dodajte kiselo vrhnje i 3-4 žlice tople vode u kojoj se kuhala tjestenina, posolite, pospite mljevenom paprikom, prelijte preko rezanaca i lagano izmiješajte. Ovako pripravljenu tjesteninu poslužite s mladim lukom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+728) ‹ Rezanci s pilećom jetricom najbolji recept Rezanci sa sirom na međimurski način ›
Dosadili su vam sami rezanci, skuhani samo u posoljenoj vodi?! Odvažite se ovo probati, odlični su s vrhnjem. Čak mogu reći da sam se prvi put u životu najela samih makarona, a ako još uz makarone imate mladi luk, kako smo i mi jeli kod kume u restoranu, još bolje. Ako nemate, odlični su i bez
Rezanci s vrhnjem na pastirski način

Sastojci:

  • 40 dag širokih rezanaca
  • 2 dl gustog ovčjeg kiselog vrhnja
  • 1 žlica maslaca
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje, sol

Postupak pripreme:

Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. Posebno u posudi rastopite maslac, dodajte kiselo vrhnje i 3-4 žlice tople vode u kojoj se kuhala tjestenina, posolite, pospite mljevenom paprikom, prelijte preko rezanaca i lagano izmiješajte. Ovako pripravljenu tjesteninu poslužite s mladim lukom.

Prosjek: 4 (+728)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)