Turopoljska juha s kukuruznim zafrikom
Koliko postoji tih juha i raznih jela da im nazive nikad čula! Al drago mi je da sam neke ipak otkrila i došla do recepata. Jedna od novijih finih juha u mom jelovniku je od nedavno turopoljska juha. Imam i savjet, ove ukusne, hranjive i krepke juhe možete pripraviti kuhanjem mesa, kostiju, riba, povrća, začina i drugih sastojaka u vodi ili u temeljcu.
Sastojci:
- 3 žlice kukuruznog brašna
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 režanj češnjaka
- 1 grančica peršinovog lista
- mljevena crvena paprika
- ulje
- maslac
- sol
Priprema:
Na zagrijanom ulju kratko popržite kukuruzno brašno, zatim dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku. Zalijte litrom hladne vode, posolite i kuhajte na srednjoj vatri oko 20 minuta. U zgotovljenu juhu umiješajte kiselo vrhnje i žličicu maslaca i na kraju pospite nasjeckanim peršinovim listom.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): turopoljska juha
- Sastojci: češnjak / kiselo vrhnje / kukuruzno brašno / maslac / mljevena crvena paprika / peršinov list / sol / ulje