Srijemska sarma od kiselog kupusa

Autor: miracool   (palac x 1527) |moji recepti

2
60 dag mljevenog miješanog mesa 25 dag suhe svinjske vratine 8 dag suhe slanine 1,20 kg kiselog kupusa u glavici 1 glavica luka 2 režnja češnjaka 2 žlice riže 1 jaje 2 žlice brašna mljevena crvena paprika (slatka) ulje papar sol Priprema: S glavice kupusa odvojite listove i odrežite im zadebljale žile. Na zagrijanom ulju kratko popržite nasjeckani luk pa ga ohladite. Mljevenom mesu dodajte poprženi luk, nasjeckani češnjak, slaninu narezanu na kockice, opranu rižu i jaje, posolite, popaprite i izmiješajte. Na listove kupusa stavljajte nadjev od mesa i uvijajte u sarme. Na dno posude stavite 2 do 3 manja lista kupusa, po njima složite sarme, a preko sarmi stavite narezanu suhu vrati nu i na kraju kupus narezan na šire rezance. Zalijte hladnom vodom da sve bude pokriveno, poklopite i kuhajte oko 2 sata. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kuhaj te oko 10 minuta. Sarmu poslužite s pireom od krumpira.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+6) ‹ Sinjski arambašići najbolji recept
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

  • 60 dag mljevenog miješanog mesa
  • 25 dag suhe svinjske vratine
  • 8 dag suhe slanine
  • 1,20 kg kiselog kupusa u glavici
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice riže
  • 1 jaje
  • 2 žlice brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

S glavice kupusa odvojite listove i odrežite im zadebljale žile. Na zagrijanom ulju kratko popržite nasjeckani luk pa ga ohladite. Mljevenom mesu dodajte poprženi luk, nasjeckani češnjak, slaninu narezanu na kockice, opranu rižu i jaje, posolite, popaprite i izmiješajte. Na listove kupusa stavljajte nadjev od mesa i uvijajte u sarme. Na dno posude stavite 2 do 3 manja lista kupusa, po njima složite sarme, a preko sarmi stavite narezanu suhu vrati nu i na kraju kupus narezan na šire rezance. Zalijte hladnom vodom da sve bude pokriveno, poklopite i kuhajte oko 2 sata. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kuhaj te oko 10 minuta. Sarmu poslužite s pireom od krumpira.

 

Prosjek: 3.7 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Santiago's

Obozajem sarmu

2
Slika korisnika žana1's

Ima netko da ne voli sarmu? A samo Vi stavite 1 kg mesa, nego kaj!Svinjetina, junetina, mljevena, bilo kaj.Kod mene ide i slanina, vratina ali i suha rebra!

3
Slika korisnika mara's

Svakako vise od 60 dag, ako mislite zamrznuti

4
Slika korisnika Luce's

Sarmu volim jer ju mogu i zamrznuti i sve. Iako mi 60 dag mljevenog mesa za moj naum premalo bude, he! Stavim više i luka nego što tu piše, i malo vegete dodam! Ideje za iduću sezonu