Srijemska sarma od kiselog kupusa
Sastojci:
- 60 dag mljevenog miješanog mesa
- 25 dag suhe svinjske vratine
- 8 dag suhe slanine
- 1,20 kg kiselog kupusa u glavici
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice riže
- 1 jaje
- 2 žlice brašna
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
S glavice kupusa odvojite listove i odrežite im zadebljale žile. Na zagrijanom ulju kratko popržite nasjeckani luk pa ga ohladite. Mljevenom mesu dodajte poprženi luk, nasjeckani češnjak, slaninu narezanu na kockice, opranu rižu i jaje, posolite, popaprite i izmiješajte. Na listove kupusa stavljajte nadjev od mesa i uvijajte u sarme. Na dno posude stavite 2 do 3 manja lista kupusa, po njima složite sarme, a preko sarmi stavite narezanu suhu vrati nu i na kraju kupus narezan na šire rezance. Zalijte hladnom vodom da sve bude pokriveno, poklopite i kuhajte oko 2 sata. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kuhaj te oko 10 minuta. Sarmu poslužite s pireom od krumpira.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): sarma
- Sastojci: brašno / češnjak / jaje / kupus / luk / mljevena crvena paprika / mljeveno meso / papar / riža / slanina / sol / svinjska vratina / ulje







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Obozajem sarmu
Ima netko da ne voli sarmu? A samo Vi stavite 1 kg mesa, nego kaj!Svinjetina, junetina, mljevena, bilo kaj.Kod mene ide i slanina, vratina ali i suha rebra!
Svakako vise od 60 dag, ako mislite zamrznuti
Sarmu volim jer ju mogu i zamrznuti i sve. Iako mi 60 dag mljevenog mesa za moj naum premalo bude, he! Stavim više i luka nego što tu piše, i malo vegete dodam! Ideje za iduću sezonu