Baranjski krumpir-paprikaš

Autor: anela   (palac x 4159) |moji recepti

7
1 kg krumpira 2 glavice luka 1 žlica pirea od rajčice 4 žlice kiselog vrhnja 1 žlica brašna mljevena crvena paprika (slatka) ulje vegeta sol Priprema: Krumpir ogulite, operite i narežite na kocke. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte brašno i mljevenu papriku a zatim narezani krumpir. Posolite, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte da krumpir posve omekša. Tada dodajte kiselo vrhnje pomiješano s pireom od rajčice i vegetom i lagano kuhajte još 5 minuta. Poslužite toplo uz salatu od matovilca i domaću pogaču. . Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.1 (+9)
Baranjski krumpir-paprikaš

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 glavice luka
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i narežite na kocke. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte brašno i mljevenu papriku a zatim narezani krumpir. Posolite, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte da krumpir posve omekša. Tada dodajte kiselo vrhnje pomiješano s pireom od rajčice i vegetom i lagano kuhajte još 5 minuta. Poslužite toplo uz salatu od matovilca i domaću pogaču.

.

Prosjek: 4.1 (+9)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Jagoda Velickovska's

dopada mi se vasa kuxinja pozsrav

2
Slika korisnika Siniša Petković's

Sjajno, a može se dodati i hrenovka !
B-)

3
Slika korisnika Nada Djukić's

Dopada mi se,spremam za večeru.Hvala