Baranjski krumpir-paprikaš
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 glavice luka
- 1 žlica pirea od rajčice
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 1 žlica brašna
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Krumpir ogulite, operite i narežite na kocke. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte brašno i mljevenu papriku a zatim narezani krumpir. Posolite, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte da krumpir posve omekša. Tada dodajte kiselo vrhnje pomiješano s pireom od rajčice i vegetom i lagano kuhajte još 5 minuta. Poslužite toplo uz salatu od matovilca i domaću pogaču.
.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): baranjsko jelo / paprikaš
- Sastojci: brašno / crvena paprika / kiselo vrhnje / krumpir / luk / rajčice / sol / ulje / vegeta / vrhnje
dopada mi se vasa kuxinja pozsrav
Sjajno, a može se dodati i hrenovka !
B-)
Dopada mi se,spremam za večeru.Hvala