Siniša Petković
Moje ime je
Siniša
Prijateljstva:
Želim upoznati nove prijatelje
Volim piti:

Rođendan:
Thu, 09/02/2012 - 16:08
U kuhinji sam:
poprilično dobra/dobar Za slanje privatnih poruka morate biti logirani.
Fotografije
Siniša Petković piše:
Naslov | Odgovora |
Osvježeno![]() |
---|---|---|
Baranjski krumpir-paprikaš | 3 | 03/01/2014 - 18:15 |
Kolač s višnjama | 3 | 12/06/2013 - 18:47 |
Siniša Petković komentira
Pohvale | |
---|---|
Baranjski krumpir-paprikaš - Sjajno, a može se dodati i hrenovka ! B-) - Nedjelja, Rujan 29, 2013 - 12:32 | |
Kolač s višnjama - Sjajan kolač ! - Srijeda, Lipanj 12, 2013 - 18:47 | |
Kolač s višnjama - Eh, još da nisam ovolike prorede . . . sory ! - Srijeda, Lipanj 12, 2013 - 18:45 | |
Kolač s višnjama - Eh, još da nisam ovolike prorede . . . sory ! - Srijeda, Lipanj 12, 2013 - 18:45 | |
Siniša - KOLAČ S VIŠNJAMA ---------------- Potrebno : - dvije tegle kompota od višanja bez koštica - 4 jaja - brašno glatko 2 čaše (od jogurta) - šećer 1 čaša... - Utorak, Lipanj 11, 2013 - 08:36 |
KOLAČ S VIŠNJAMA
----------------
Potrebno :
- dvije tegle kompota od višanja bez koštica
- 4 jaja
- brašno glatko 2 čaše (od jogurta)
- šećer 1 čaša
- slatko vrhnje 3 čaše od 2 dcl
- kiselo vrhnje masnije 1 čaša
- prašak za pecivo
- vanilin šećer 5 kom
- kremfix 2 kom
- cimet
Za biskvit: Pomiješati žumanjke, šećer, brašno, pecilni i jedan vanilin,
te dodato jedno slatko vrhnje i snijeg od bjelanjka. Masu izliti na papir
za pečenje i jednolično rasporediti cca četvrtinu do trećinu ocijeđenih
višanja ili ih pomiješati s tijestom, pa onda izliti na papir u tepsiji (može plitka).
Peći pola sata na 175*C o ohladiti.
Šlag istući s kremfiksom i 2 vanili šećera, te dodati kiselo vrhnje i ostatak
ocijeđenih višanja. Lagano promiješati i rasporediti po ohlađenom biskvitu.
Posipati cimetom i vanili šećerom, razrezati i držati na hladnom.
Može se i zamrznuti i nakon mjesec dana nije loš !
Sok od višanja popiti pomiješan s gaziranom mineralnom vodom !
jel ovaj recept mozes napisati kao i svi da ga mogu isprintati
hvala
KOLAČ S VIŠNJAMA
----------------
Potrebno :
- dvije tegle kompota od višanja bez koštica
- 4 jaja
- brašno glatko 2 čaše (od jogurta)
- šećer 1 čaša
- slatko vrhnje 3 čaše od 2 dcl
- kiselo vrhnje masnije 1 čaša
- prašak za pecivo
- vanilin šećer 5 kom
- kremfix 2 kom
- cimet
Za biskvit: Pomiješati žumanjke, šećer, brašno, pecilni i jedan vanilin,
te dodato jedno slatko vrhnje i snijeg od bjelanjka. Masu izliti na papir
za pečenje i jednolično rasporediti cca četvrtinu do trećinu ocijeđenih
višanja ili ih pomiješati s tijestom, pa onda izliti na papir u tepsiji (može plitka).
Peći pola sata na 175*C o ohladiti.
Šlag istući s kremfiksom i 2 vanili šećera, te dodati kiselo vrhnje i ostatak
ocijeđenih višanja. Lagano promiješati i rasporediti po ohlađenom biskvitu.
Posipati cimetom i vanili šećerom, razrezati i držati na hladnom.
Može se i zamrznuti i nakon mjesec dana nije loš !
Sok od višanja popiti pomiješan s gaziranom mineralnom vodom !