Bjelovarski temfani krumpir

Autor: cico   (palac x 1998) |moji recepti

2
1 kg krumpira 1 dl slatkog vrhnja 2 žlice maslaca 1 žlica masti sol Priprema: Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice, pa ga kuhajte u posoljenoj vodi. Zatim skuhani krumpir ocijedite, zgnječite ga, posolite, dodajte zagrijane slatko vrhnje, maslac i mast pa izmiješajte u jednoličnu smjesu. Ovako pripravljen krumpir poslužite s kuhanim ili pečenim mesom, peradi i ribom, uz salatu od sirovih tikvica, koje ste oguljene naribali na ribežu za jabuke, zakiselili limunovim sokom i posuli nasjeckanim koprom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Bjelovarski temfani krumpir

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica masti
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice, pa ga kuhajte u posoljenoj vodi. Zatim skuhani krumpir ocijedite, zgnječite ga, posolite, dodajte zagrijane slatko vrhnje, maslac i mast pa izmiješajte u jednoličnu smjesu. Ovako pripravljen krumpir poslužite s kuhanim ili pečenim mesom, peradi i ribom, uz salatu od sirovih tikvica, koje ste oguljene naribali na ribežu za jabuke, zakiselili limunovim sokom i posuli nasjeckanim koprom.

 

Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Zora's

To je pire krompir. Temfani krompir se pravi drugaćije. Krompir se skuha u ljusci, izreže na kockice i stavi na prodinstanu kapulu uz dodatak sjeckanog peršina, soli i papra.

2
Slika korisnika Zora's

To je pire krompir. Temfani krompir se pravi drugaćije. Krompir se skuha u ljusci, izreže na kockice i stavi na prodinstanu kapulu uz dodatak sjeckanog peršina, soli i papra.

3
Slika korisnika marković marija's

Idealna hrana za krezubice.