Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem

80 dag krumpira 4 dl domaćeg kiselog vrhnja sol Postupak pripreme Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga toplog ogulite i narežite na ploške. Slažite ga u redove u dublju zdjelu, svaki red posolite i zalijte vrućim kiselim vrhnjem. Zdjelu s krumpirom malo protresite. Odmah poslužite uz domaći kukuruzni kruh. Savjet: Za kuhanje odaberite gomolje krumpira jednake veličine, da bi istovremeno omekšali. Za to je potrebno pola sata, a u ekspres-loncu oko 10 minuta. Da se ne bi raspao prigodom kuhanja, krumpir u ljusci prije kuhanja probodite na nekoliko mjesta čačkalicom. Kiselo vrhnje u jelima možete zamijeniti i jogurtom ili kiselim mlijekom. U tom slučaju izmiješajte ih sa žlicom rastopljenog maslaca ili margarina. Savjet: Ako svježe mlijeko pomiješate s nešto brašna i malo limunova soka i dobro izmiješate, možete ga upotrijebiti umjesto kiselog vrhnja u umacima i raznim drugim jelima. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.6 (+5)
Recepti - Moslavački krumpir

Sastojci za moslavački krumpir

  • 80 dag krumpira
  • 4 dl domaćeg kiselog vrhnja
  • sol

Postupak pripreme

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga toplog ogulite i narežite na ploške. Slažite ga u redove u dublju zdjelu, svaki red posolite i zalijte vrućim kiselim vrhnjem. Zdjelu s krumpirom malo protresite. Odmah poslužite uz domaći kukuruzni kruh.

Savjet: Za kuhanje odaberite gomolje krumpira jednake veličine, da bi istovremeno omekšali. Za to je potrebno pola sata, a u ekspres-loncu oko 10 minuta. Da se ne bi raspao prigodom kuhanja, krumpir u ljusci prije kuhanja probodite na nekoliko mjesta čačkalicom.

Kiselo vrhnje u jelima možete zamijeniti i jogurtom ili kiselim mlijekom. U tom slučaju izmiješajte ih sa žlicom rastopljenog maslaca ili margarina.

Savjet: Ako svježe mlijeko pomiješate s nešto brašna i malo limunova soka i dobro izmiješate, možete ga upotrijebiti umjesto kiselog vrhnja u umacima i raznim drugim jelima.

Prosjek: 4.6 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Lucija Belu Beljan's

dobar recept..rado pripremam krumpir :)

2
Slika korisnika Marijana Đumbrek's

ovo još nisam probala.... :\"> varijanta B; sve se to još zapeče u pečnici (ali mora biti vrhnje)- siromašna varijanta tzv. francuskog krumpira

3
Slika korisnika ssimunec's

Ja sam iz Moslavine, recept je odličan... ;;) :H

4
Slika korisnika kruškica's

još nisam radila krumpir na taj način al mi se sviđa ideja :beer:

5
Slika korisnika davorka's

U, jako fino, probala sam i sa vrhnjem, i sa jogurtom i sa kiselim mlijekom, al baš je najbolje kako ste i napisali.Stvarno je puno kombinacija sa krumpirom..Al negdje sam pročitala nedavno recept moslavačkog krumpira, a uopće nema kombinacije sa vrhnjem, nego sa lukom. Ima koja kuharica iz Moslavine da nam da informacije iz prve ruke?