Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem
Sastojci za moslavački krumpir
- 80 dag krumpira
- 4 dl domaćeg kiselog vrhnja
- sol
Postupak pripreme
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga toplog ogulite i narežite na ploške. Slažite ga u redove u dublju zdjelu, svaki red posolite i zalijte vrućim kiselim vrhnjem. Zdjelu s krumpirom malo protresite. Odmah poslužite uz domaći kukuruzni kruh.
Savjet: Za kuhanje odaberite gomolje krumpira jednake veličine, da bi istovremeno omekšali. Za to je potrebno pola sata, a u ekspres-loncu oko 10 minuta. Da se ne bi raspao prigodom kuhanja, krumpir u ljusci prije kuhanja probodite na nekoliko mjesta čačkalicom.
Kiselo vrhnje u jelima možete zamijeniti i jogurtom ili kiselim mlijekom. U tom slučaju izmiješajte ih sa žlicom rastopljenog maslaca ili margarina.
Savjet: Ako svježe mlijeko pomiješate s nešto brašna i malo limunova soka i dobro izmiješate, možete ga upotrijebiti umjesto kiselog vrhnja u umacima i raznim drugim jelima.
- Sastojci: kiselo vrhnje / krumpir / mlijeko / sol







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
dobar recept..rado pripremam krumpir :)
ovo još nisam probala.... :\"> varijanta B; sve se to još zapeče u pečnici (ali mora biti vrhnje)- siromašna varijanta tzv. francuskog krumpira
Ja sam iz Moslavine, recept je odličan... ;;) :H
još nisam radila krumpir na taj način al mi se sviđa ideja :beer:
U, jako fino, probala sam i sa vrhnjem, i sa jogurtom i sa kiselim mlijekom, al baš je najbolje kako ste i napisali.Stvarno je puno kombinacija sa krumpirom..Al negdje sam pročitala nedavno recept moslavačkog krumpira, a uopće nema kombinacije sa vrhnjem, nego sa lukom. Ima koja kuharica iz Moslavine da nam da informacije iz prve ruke?