Sarma Jadrina

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 98274) |moji recepti

0
2 pakovanja faširanog mesa (jedno svinjsko, jedno juneće) pola kg riže jedan paradajz sos 2 fanta 1 jaje dvije glavice kiselog kupusa Postupak Meso pomješati i dobro ga izraditi s predhodno pripremitim fantom,dodati jedno jaje,pa rižu,zatim paradajsos on nam daje mekoću mesu,pa ja istresem jedno pakovanje. Sastojci za 50 sarmi 2 pakovanja faširanog mesa (jedno svinjsko, jedno juneće) pola kg riže jedan paradajz sos 2 fanta 1 jaje dvije glavice kiselog kupusa Postupak Meso pomješati i dobro ga izraditi s predhodno pripremitim fantom,dodati jedno jaje,pa rižu,zatim paradajsos on nam daje mekoću mesu,pa ja istresem jedno pakovanje. Zatim sitno izrežem slanine i to dodam u meso sve izmješam i filujemo sarme. Poredamo u sud malo veci prvo malo narezanog na sitno kupusa,pa poredamo ili suvo meso ili kore od slanine,ja stavim kore a po sarmi nesto suvo i dobro.pokrijemo preostalim listovima od kupusa ako nam je ostalo,nalijemo vodu i kuhamo.mora se kuhati na skroz laganoj temperaturi,tako da nam se sarma ne raspadne.eto ga,kad se skuha zaprzoimo je i to je to   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Kukuruzna sarma s vrhnjem najbolji recept Sarma od krumpira ›
Recepti - 2 - slika

Sastojci za 50 sarmi

  • 2 pakovanja faširanog mesa (jedno svinjsko, jedno juneće)
  • pola kg riže
  • jedan paradajz sos
  • 2 fanta
  • 1 jaje
  • dvije glavice kiselog kupusa

Postupak

Meso pomješati i dobro ga izraditi s predhodno pripremitim fantom,dodati jedno jaje,pa rižu,zatim paradajsos on nam daje mekoću mesu,pa ja istresem jedno pakovanje.

Sastojci za 50 sarmi

  • 2 pakovanja faširanog mesa (jedno svinjsko, jedno juneće)
  • pola kg riže
  • jedan paradajz sos
  • 2 fanta
  • 1 jaje
  • dvije glavice kiselog kupusa

Postupak

Meso pomješati i dobro ga izraditi s predhodno pripremitim fantom,dodati jedno jaje,pa rižu,zatim paradajsos on nam daje mekoću mesu,pa ja istresem jedno pakovanje. Zatim sitno izrežem slanine i to dodam u meso sve izmješam i filujemo sarme.

Poredamo u sud malo veci prvo malo narezanog na sitno kupusa,pa poredamo ili suvo meso ili kore od slanine,ja stavim kore a po sarmi nesto suvo i dobro.pokrijemo preostalim listovima od kupusa ako nam je ostalo,nalijemo vodu i kuhamo.mora se kuhati na skroz laganoj temperaturi,tako da nam se sarma ne raspadne.eto ga,kad se skuha zaprzoimo je i to je to

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: JADRANKA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Kathy Rogic's

Odlican recept ! Vrlo jednostavno za napraviti.

\

\\\\

\\\\\\\\\\