Sarma od krumpira
Sastojci:
- 30 dag krumpira
- 1 kg kiselog kupusa u glavicama
- 3 žlice riže
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 jaje
- 1 žlica brašna
- 1 grančica peršinovog lista
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- vegeta
- sol
priprema:
Krumpir ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribani krumpir i zajedno kratko popržite a zatim ohladite. Tada dodajte rižu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, jaje, nasjeckani peršinov list, vegetu, posolite i izmiješajte. Odvojite listove kupusa i zadebljane dijelove izrežite. Zatim od pripremljenog nadjeva stavljajte na listove kupusa onoliko koliko stavljate nadjeva za sarmu s mesom, savijte u sarme i složite u posudu. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko 1 sat. U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju popržite brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kratko vrijeme prokuhajte.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): sarma od krumpira / sarma
- Sastojci: vegeta / ulje / sol / riža / peršinov list / luk / krumpir / kiseli kupus / jaje / crvena paprika / češnjak / brašno