Sarma od krumpira

recepti_bez_slike
30 dag krumpira 1 kg kiselog kupusa u glavicama 3 žlice riže 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 1 jaje 1 žlica brašna 1 grančica peršinovog lista mljevena crvena paprika (slatka) ulje vegeta sol priprema: Krumpir ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribani krumpir i zajedno kratko popržite a zatim ohladite. Tada dodajte rižu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, jaje, nasjeckani peršinov list, vegetu, posolite i izmiješajte. Odvojite listove kupusa i zadebljane dijelove izrežite. Zatim od pripremljenog nadjeva stavljajte na listove kupusa onoliko koliko stavljate nadjeva za sarmu s mesom, savijte u sarme i složite u posudu. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko 1 sat. U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju popržite brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kratko vrijeme prokuhajte.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3) ‹ Sarma Jadrina najbolji recept Sarme bez suhog mesa ›
Malo promjene, sarma od krumpira, sad kad dođu Božićni blagdani eto dobre ideje..Probala sam napraviti, i bilo je svima fino, tako da vam ostavljam recept

Sastojci:

  • 30 dag krumpira
  • 1 kg kiselog kupusa u glavicama
  • 3 žlice riže
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 1 žlica brašna
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vegeta
  • sol

priprema:

Krumpir ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribani krumpir i zajedno kratko popržite a zatim ohladite. Tada dodajte rižu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, jaje, nasjeckani peršinov list, vegetu, posolite i izmiješajte. Odvojite listove kupusa i zadebljane dijelove izrežite. Zatim od pripremljenog nadjeva stavljajte na listove kupusa onoliko koliko stavljate nadjeva za sarmu s mesom, savijte u sarme i složite u posudu. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko 1 sat. U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju popržite brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kratko vrijeme prokuhajte.

 

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)