Sarma od krumpira

Autor: anela   (palac x 1581) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
30 dag krumpira 1 kg kiselog kupusa u glavicama 3 žlice riže 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 1 jaje 1 žlica brašna 1 grančica peršinovog lista mljevena crvena paprika (slatka) ulje vegeta sol priprema: Krumpir ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribani krumpir i zajedno kratko popržite a zatim ohladite. Tada dodajte rižu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, jaje, nasjeckani peršinov list, vegetu, posolite i izmiješajte. Odvojite listove kupusa i zadebljane dijelove izrežite. Zatim od pripremljenog nadjeva stavljajte na listove kupusa onoliko koliko stavljate nadjeva za sarmu s mesom, savijte u sarme i složite u posudu. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko 1 sat. U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju popržite brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kratko vrijeme prokuhajte.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Sarma Jadrina najbolji recept Sarme bez suhog mesa ›
Malo promjene, sarma od krumpira, sad kad dođu Božićni blagdani eto dobre ideje..Probala sam napraviti, i bilo je svima fino, tako da vam ostavljam recept

Sastojci:

  • 30 dag krumpira
  • 1 kg kiselog kupusa u glavicama
  • 3 žlice riže
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 1 žlica brašna
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vegeta
  • sol

priprema:

Krumpir ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribani krumpir i zajedno kratko popržite a zatim ohladite. Tada dodajte rižu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, jaje, nasjeckani peršinov list, vegetu, posolite i izmiješajte. Odvojite listove kupusa i zadebljane dijelove izrežite. Zatim od pripremljenog nadjeva stavljajte na listove kupusa onoliko koliko stavljate nadjeva za sarmu s mesom, savijte u sarme i složite u posudu. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte oko 1 sat. U zgotovljenu sarmu dodajte zapržak: na ulju popržite brašno i mljevenu papriku, pa zajedno kratko vrijeme prokuhajte.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Turopoljska juha s kukuruznim zafrikom - PROČITAJTE Rizi bizi - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE