Kukuruzna sarma s vrhnjem

recepti_bez_slike
12 većih listova lipe 25 dag brašna od bijelog kukuruza 2 dl jogurta 4 dl domaćeg gustog kiselog vrhnja ulje, maslac, sol Sarmu pripremite ovako Mlado lipovo lišće, ubrano u proljeće, složite u posudu, prelijte ga vrućom vodom, a nakon 10 minuta ocijedite. Za nadjev sjedinite kukuruzno brašno s jogurtom i žlicom maslaca, posolite i izmiješajte tako da smjesa ne bude ni tvrda, a ni meka. Zatim stavljajte manje količine smjese na listove lipe i savijajte u sarmice. Slažite ih u prikladnu nauljenu posudu, prelijte posoljenim uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 20 minuta. Za vrijeme pečenja sarmice poprskajte vodom i, ako je potrebno, prelijte uljem. Pečenu sarmu prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem i poslužite toplu. Savjet: Maslac može ostati svjež i bez hladnjaka ako ga zamotate u čistu, vodom namočenu krpu i odmah stavite u kutiju s hermetičkim poklopcem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+128) ‹ Sarma najbolji recept Sarma Jadrina ›

Sastojci:

  • 12 većih listova lipe
  • 25 dag brašna od bijelog kukuruza
  • 2 dl jogurta
  • 4 dl domaćeg gustog kiselog vrhnja
  • ulje, maslac, sol

Sarmu pripremite ovako

Mlado lipovo lišće, ubrano u proljeće, složite u posudu, prelijte ga vrućom vodom, a nakon 10 minuta ocijedite. Za nadjev sjedinite kukuruzno brašno s jogurtom i žlicom maslaca, posolite i izmiješajte tako da smjesa ne bude ni tvrda, a ni meka. Zatim stavljajte manje količine smjese na listove lipe i savijajte u sarmice. Slažite ih u prikladnu nauljenu posudu, prelijte posoljenim uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 20 minuta. Za vrijeme pečenja sarmice poprskajte vodom i, ako je potrebno, prelijte uljem. Pečenu sarmu prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem i poslužite toplu.

Savjet: Maslac može ostati svjež i bez hladnjaka ako ga zamotate u čistu, vodom namočenu krpu i odmah stavite u kutiju s hermetičkim poklopcem.

Prosjek: 4 (+128)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)