Tenka kukuruzna zlevka
Sastojci:
150 g kukuruznog brašna
150 g pšeničnog brašna
5 dl mlijeka
3 jaja
3 dl kiselog vrhnja
50 g šećera
sol
maslac za premazivanje
Priprema:
Razmutimo jaja, dolijemo mlijeko i polovicu količine kiselog vrhnja. Umiješamo brašna, dodamo šećer i sol. Masa neka bude gustoće kao za palačinke, ulijemo je u maslacem premazanu prikladnu tepsiju i prelijemo preostalim vrhnjem. Pečemo u pećnici oko 15 minuta. Pečenu , još vruću posipamo šećerom, režemo na veće trokute i poslužimo toplu.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
- Vaše oznake (tagovi): slatko








Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....