Stubička zlevka

recepti_bez_slike

Sastojci:

  • 50 dag kukuruznog brašna
  • 3 jaja
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl mlijeka
  • 30 dag svježeg kravljeg sira
  • ulje, sol

U dublju zdjelu stavite kukuruzno brašno, dodajte jaja, zgnječeni sir, kiselo vrhnje, mlijeko, četiri žlice ulja, posolite pa kuhačom umijesite smjesu gušću nego za palačinke. Ulijte u namazan lim, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 30 minuta. Pečenu zlevku malo ohladite a zatim narežite na komade po želji.

Savjet: Ako za pripravu nekog jela ili slastice trebate upotrijebiti samo bjelanca, žumanca stavite u čašu, prelijte hladnom vodom i držite u hladnjaku. Prije uporabe vodu odlijte.

Savjet: Ako za pripravu nekog jela ili slastice trebate upotrijebiti samo žumanca, bjelanca držite u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi. Šalica ili čaša nisu pogodne, jer se ne mogu hermetički zatvoriti, pa bi se bjelanca brzo osušila i ne bi bila uporabljiva.

Prosjek: 3.8 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)