Stubička zlevka

Autor: Sonja F   (palac x 392) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike

Sastojci:

  • 50 dag kukuruznog brašna
  • 3 jaja
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl mlijeka
  • 30 dag svježeg kravljeg sira
  • ulje, sol

U dublju zdjelu stavite kukuruzno brašno, dodajte jaja, zgnječeni sir, kiselo vrhnje, mlijeko, četiri žlice ulja, posolite pa kuhačom umijesite smjesu gušću nego za palačinke. Ulijte u namazan lim, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 30 minuta. Pečenu zlevku malo ohladite a zatim narežite na komade po želji.

Savjet: Ako za pripravu nekog jela ili slastice trebate upotrijebiti samo bjelanca, žumanca stavite u čašu, prelijte hladnom vodom i držite u hladnjaku. Prije uporabe vodu odlijte.

Savjet: Ako za pripravu nekog jela ili slastice trebate upotrijebiti samo žumanca, bjelanca držite u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi. Šalica ili čaša nisu pogodne, jer se ne mogu hermetički zatvoriti, pa bi se bjelanca brzo osušila i ne bi bila uporabljiva.

Prosjek: 4.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Umak od kopra - PROČITAJTE Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE Kolač od oraha i šumskog voća - PROČITAJTE Sirnjača - PROČITAJTE Zelena salata s jogurtom i češnjakom - PROČITAJTE