Kuruzna zlevanka

Kod nas u Međimurju često radimo ovakve zlevanke i ova me podsjeća na jednu maminu dobru prijateljicu.
Sastojci:
- 3 žutanjka
- 8 žlica šećera (velikih)
- 2 dcl vrhnja
- 2 dcl ulja
- 3 žlice glatkog brašna
- 10 žlica kukuruznog brašna
- prašak za pecivo
- Korica limuna
- Snijeg od bjelanjka
Priprema:
Bjeljanke tuči u čvrst snijeg, zatim žutanjke izmješat s vrhnjem, uljem dodati oba brašna i prašak za pecivo i na
kraju umješat bjelanjke. Premazat s vrhnje i stavit peći jedno 30min. na 180, to je smjesa za veliki pleh od štednjaka ako
želite da bude viša može u manji i onda možete dodati orahe ili sir po želji kad je pečeno premaže se vrhnjem i posipa s kristal šećerom.
- Vaše oznake (tagovi): slane pite
- Sastojci: vrhnje / korica limuna






Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...