Kuruzna zlevanka

Autor: Gordana Skvorc-...   (palac x 136) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
3 žutanjka 8 žlica šećera (velikih) 2 dcl vrhnja 2 dcl ulja 3 žlice glatkog brašna 10 žlica kukuruznog brašna prašak za pecivo Korica limuna Snijeg od bjelanjka Priprema: Bjeljanke tuči u čvrst snijeg, zatim žutanjke izmješat s vrhnjem, uljem dodati oba brašna i prašak za pecivo i na kraju umješat bjelanjke. Premazat s vrhnje i stavit peći jedno 30min. na 180, to je smjesa za veliki pleh od štednjaka ako želite da bude viša može u manji i onda možete dodati orahe ili sir po želji kad je pečeno premaže se vrhnjem i posipa s kristal šećerom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Zlevanka najbolji recept Stubička zlevka ›
Kod nas u Međimurju često radimo ovakve zlevanke i ova me podsjeća na jednu maminu dobru prijateljicu.

Sastojci:

  • 3 žutanjka
  • 8 žlica šećera (velikih)
  • 2 dcl vrhnja
  • 2 dcl ulja
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 10 žlica kukuruznog brašna
  • prašak za pecivo
  • Korica limuna
  • Snijeg od bjelanjka

Priprema:

Bjeljanke tuči u čvrst snijeg, zatim žutanjke izmješat s vrhnjem, uljem dodati oba brašna i prašak za pecivo i na
kraju umješat bjelanjke. Premazat s vrhnje i stavit peći jedno 30min. na 180, to je smjesa za veliki pleh od štednjaka ako
želite da bude viša može u manji i onda možete dodati orahe ili sir po želji kad je pečeno premaže se vrhnjem i posipa s kristal šećerom.
 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Zlevanka - PROČITAJTE Torta od graha - PROČITAJTE Baklava od višanja - PROČITAJTE Kolač od limuna i kokosa - PROČITAJTE Mramorni kolač - PROČITAJTE