Baklava od višanja
Idealna poslastica za ljeto
Sastojci za baklavu sa višnjama
- pakovanje kora za savijaće
- 2 tegle višanja
- 1 kiselo vrhnje
- 3 jaja
- 2 čaše šečera
- 1 češa ulja
- prašak za peciv o
- sok od 1 limuna
- 1 čaša šečera
- sok od višanja
Postupak pripreme
izmiksat 3 jaja sa šečerom, dodati ulje, vrhnje i prašak za pecivo.
višnje ocijediti.na tepsiju složiti 2 do 3 kore, zaliti sa nadjevom, opet stavit koru pa nadjev, to ponavljati dok se ne potroši polovica kora, zatim stavit ocjeđene višnje.poklopit s korom , opet nadjev ponavljati dok se ne potroše kore.tako pripremljen kolać izrezati prije pečenja, poklopit folijom
peći tako 3o minuta, zatim skinut foliju i peći još 10 do 15 min na 180.
dok se kolać peće prokuhati sok od limuna, sok od iscjeđenih višanja i šečer.
vrući kolać zalit vrućim preljevom sve dok kore piju taj sok.držat u hladnjaku.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: jaja / kiselo vrhnje / prašak za pecivo / slatko vrhnje / sok / sok od limuna / ulje / višnje
kolač bez komentara samo da se je
vec sam je radila, odlicna je10
Sve pohvale,nastavite tako!
Sve pohvale,nastavite tako!
Ovaj kolač ohlađen u frižideru je idealan za ljetne vrućine. Jedino što ga moram napraviti veče prije, da ne palim rernu naove paklene vrućine. Svakako probajte!
isprobala sam. odličan kolač,meni naj draži
Katarina
Ovo je idealna baklava za ljeto! Probala sam jučer naprviti,nak što sam proučila pomno recept. Pola sata odvojila sam za pripremu i bila već tada jako zadovoljna. Nikako nisam mogla dočekati da se baklava ohladi! Imala sam domaća jaja, koja je donijela neka žena sa sela, i smjesa je lijepo ispala žuta. Ono što me veseli najviše, jest da je baklave ispalo podosta
Baklavu na sličan način pravim i ja i božanstvena je. Ma moji ukućani vole sve vrste baklava a ja ovu volim najviše. :H
BAKLAVA SA VIŠNJAMA
Potrebno je: 500 gr kora za pitu, 4 komada jaja, 1 čaša šećera, 1
čaša ulja, 1 čaša jogurta, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica
vanilin šećera, 500 gr višanja, i još za sirup 2 šolje vode, 2,5
šolje šećera, sok od 1 limuna ili limuntus na vrh noža, 1 kesica
vanilin šećera.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke osim višanja. Na dno
podmazane tepsije staviti 2 kore poprskane uljem i onda stavljati kore
redom i to 2 kore namažite filom pa višnje, opet 2 kore namazane filom
pa višnje i tako dok se ne potroši sav materijal, s tim što na vrhu
trebaju da budu 2 kore namazane filom. Sada baklavu isecite na kocke i
stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200"C. Kada porumeni izvaditi
je iz rerne i preliti sirupom koji ste skuvali dok se baklava pekla.
Ovo je recept koji ija imam a koji je stigao kod mene na more iz prekrasne Cerne kraj Županje...mogu samo reći da je SUPER i da sam ga podijelila već najmanje 10 puta...eto i u ovom momentu moja prijateljica pravi tu baklavu...
zanimljiv recept....isprobat ču ga pa onda sljedi komentar....