Višnje na rakiji

Autor: višnja   (palac x 3349) |moji recepti

0
1,5 kg višanja 1 kg šećera 1 l rakije Priprema: Višnje s košticama stavite u staklenku i pokrijte sa običnim šećerom. Ostavite bez miješanja na suncu, najbolje na prozoru dok se sav šećer ne rastopi i s vrha staklenke ne premjesti na dno, otprilike 10 dana. Zatim se pažljivo na ukupnu smjesu nalije litra rakije. Poželjna je lozovača. Staklenka se zatvori i pohrani na tamno mjesto. Poslije tjedan dana može se piti tako dobiveni liker i višnje koristiti za kolače. Kada se liker potroši rakija se može nadoliti, ali sada na istu količinu višanja 3/4 litre rakije.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+9)
Omiljen liker za ženski rod, a višnje možete korisiti i za kolače.. Domače je domače..ali nemojte pretjerati s rakijom..
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • 1,5 kg višanja
  • 1 kg šećera
  • 1 l rakije

Priprema:

Višnje s košticama stavite u staklenku i pokrijte sa običnim šećerom. Ostavite bez miješanja na suncu, najbolje na prozoru dok se sav šećer ne rastopi i s vrha staklenke ne premjesti na dno, otprilike 10 dana. Zatim se pažljivo na ukupnu smjesu nalije litra rakije. Poželjna je lozovača. Staklenka se zatvori i pohrani na tamno mjesto. Poslije tjedan dana može se piti tako dobiveni liker i višnje koristiti za kolače. Kada se liker potroši rakija se može nadoliti, ali sada na istu količinu višanja 3/4 litre rakije. 

Prosjek: 3.6 (+9)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Amaretto - PROČITAJTE Baklava od višanja - PROČITAJTE Orahovac - PROČITAJTE Štrudla sa višnjama i grisom - PROČITAJTE Švarcvald torta - PROČITAJTE