Baklava od jabuka

recepti_bez_slike
15 tankih kora za baklavu(obično kupim na tržnici) 3 jaja 1 jogurt( čvrsti- ne tekući) 2 čaše od jogurta kristal šećera 2 čaše od jogurta ulja 1 pecilni prašak 4 jušne žlice pšeničnog grisa   Izmiksati jaja, šećer, dodati jogurt, ulje, pšenični gris i pecilni prašak, . Kad ste sve dobro izmiksali možete početi sa slaganjem baklave.Jabuke naribati i ostaviti da se ocijede, .Stavite koru, premažite je mješavinom, ponovo kora pa premazati , stavlja se 5 kora s tim da se peta ne premazuje, zatim stavite naribane jabuke-preko polovice velike kore, posipati mljevenim cimetom, zarolati i staviti u veliki pleh. tako i prerostale kore premazivati  i slagati. kad ste sve kore potrošili dobit ćete tri jufkice, stavite ih peći. Kad je baklava pečena i vruća zaliti baklavu sa:   2 čaše od jogurta šećera se prokuha sa 2 čaše od jogurta vode. Baklava će upiti sav preljev, probajte i uživajte. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2) ‹ Baklava najbolji recept Baklava od pečenih lješnjaka ›
Recept sam davno dobila od prijateljice, tko god ga je probao oduševljen je, osvježavajuća baklava s jabukama

Za Baklavu sa jabukama vam je potrebno

  • 15 tankih kora za baklavu(obično kupim na tržnici)
  • 3 jaja
  • 1 jogurt( čvrsti- ne tekući)
  • 2 čaše od jogurta kristal šećera
  • 2 čaše od jogurta ulja
  • 1 pecilni prašak
  • 4 jušne žlice pšeničnog grisa

 

Izmiksati jaja, šećer, dodati jogurt, ulje, pšenični gris i pecilni prašak, . Kad ste sve dobro izmiksali možete početi sa slaganjem baklave.Jabuke naribati i ostaviti da se ocijede, .Stavite koru, premažite je mješavinom, ponovo kora pa premazati , stavlja se 5 kora s tim da se peta ne premazuje, zatim stavite naribane jabuke-preko polovice velike kore, posipati mljevenim cimetom, zarolati i staviti u veliki pleh. tako i prerostale kore premazivati  i slagati. kad ste sve kore potrošili dobit ćete tri jufkice, stavite ih peći.

Kad je baklava pečena i vruća zaliti baklavu sa:   2 čaše od jogurta šećera se prokuha sa 2 čaše od jogurta vode. Baklava će upiti sav preljev, probajte i uživajte.

Prosjek: 3.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Đurđica Dodig
  • Vrijeme pripreme: 1 sat
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)