Mirandina voćna baklava

recepti_bez_slike
50 dkg svježih kora 1 kg voća (bilo kojeg) 3 jaja 2 dl milerama 20 dkg šećera 1 dl ulja 1 pecilni prašak Preljev: 5 dl vode 20 dkg šećera 1 limun Priprema: Umutiti jaja, šećer, mileram, ulje i pecilni prašak. Očistiti voće ako je svježe a ako je iz kompota ocijediti ga. Nauljiti pleh pa slagati jednu polovinu kora, koru na koru, i premazivati svaku koru gore dobivenom smjesom. Zatim složiti voće pa preko voća složiti drugu polovinu kora koje se isto premazuju smjesom. Peći na 180 stupnjeva 40 minuta. Skuhati vodu sa šećerom i sokom od limuna pa preliti ohlađeni kolač. 
Napomena: Kolač je najljepši sa breskvama, šumskim voćem, grožđem i šljivama. Možete baklavu raditi sa jednom ili sa više vrsta voća. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Grčka baklava najbolji recept Rol baklava od oraha i čokolade ›

Sastojci:

  • 50 dkg svježih kora
  • 1 kg voća (bilo kojeg)
  • 3 jaja
  • 2 dl milerama
  • 20 dkg šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 pecilni prašak

Preljev:

  • 5 dl vode
  • 20 dkg šećera
  • 1 limun

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, mileram, ulje i pecilni prašak. Očistiti voće ako je svježe a ako je iz kompota ocijediti ga. Nauljiti pleh pa slagati jednu polovinu kora, koru na koru, i premazivati svaku koru gore dobivenom smjesom. Zatim složiti voće pa preko voća složiti drugu polovinu kora koje se isto premazuju smjesom. Peći na 180 stupnjeva 40 minuta. Skuhati vodu sa šećerom i sokom od limuna pa preliti ohlađeni kolač. 
Napomena: Kolač je najljepši sa breskvama, šumskim voćem, grožđem i šljivama. Možete baklavu raditi sa jednom ili sa više vrsta voća.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)