Kiseli i slatki ribanac s dimljenim svinjskim mesom

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 31109) |moji recepti

0
1 kg ribanog kiselog kupusa,( zelja ) pola manje glavice slatkog kupusa ( zelja ) dimljeno prsno meso od prasetine zacini postupak Prije svega izribati slatki kupus i pomješati sa kiselim i dobro ga promješati da se izjednači, ja dodajem slatki kupus radi toga što je kiseli dosta slan pa to ljepo sve se ujednači i bude taman. Vatrostalnu zdjelu dobro podmazati svinjskom masti, tko ne voli mast može i ulje. Zatim redati jedan red kiselog zelja, posuti malo biberom, malo crvenom mljevenom paprikom, pa poredati meso. Zatim i preostali kupus staviti preko mesa. Naliti malo vode i staviti da se peče. Uz to možete napraviti prilog kuhani krumpir, ja danas nisam.. Eto ga dobar tek Ovo sve mozete peći i u vrečicama za pećenje, bude jos ljepše Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Recepti - 5 - slika

sastojci

  • 1 kg ribanog kiselog kupusa,( zelja )
  • pola manje glavice slatkog kupusa ( zelja )
  • dimljeno prsno meso od prasetine
  • zacini

postupak

Prije svega izribati slatki kupus i pomješati sa kiselim i dobro ga promješati da se izjednači, ja dodajem slatki kupus radi toga što je kiseli dosta slan pa to ljepo sve se ujednači i bude taman.

Vatrostalnu zdjelu dobro podmazati svinjskom masti, tko ne voli mast može i ulje.

Zatim redati jedan red kiselog zelja, posuti malo biberom, malo crvenom mljevenom paprikom, pa poredati meso. Zatim i preostali kupus staviti preko mesa. Naliti malo vode i staviti da se peče.

Uz to možete napraviti prilog kuhani krumpir, ja danas nisam.. Eto ga dobar tek

Ovo sve mozete peći i u vrečicama za pećenje, bude jos ljepše

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: JADRANKA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)