Kiseli i slatki ribanac s dimljenim svinjskim mesom
sastojci
- 1 kg ribanog kiselog kupusa,( zelja )
- pola manje glavice slatkog kupusa ( zelja )
- dimljeno prsno meso od prasetine
- zacini
postupak
Prije svega izribati slatki kupus i pomješati sa kiselim i dobro ga promješati da se izjednači, ja dodajem slatki kupus radi toga što je kiseli dosta slan pa to ljepo sve se ujednači i bude taman.
Vatrostalnu zdjelu dobro podmazati svinjskom masti, tko ne voli mast može i ulje.
Zatim redati jedan red kiselog zelja, posuti malo biberom, malo crvenom mljevenom paprikom, pa poredati meso. Zatim i preostali kupus staviti preko mesa. Naliti malo vode i staviti da se peče.
Uz to možete napraviti prilog kuhani krumpir, ja danas nisam.. Eto ga dobar tek
Ovo sve mozete peći i u vrečicama za pećenje, bude jos ljepše
Link izvora / potpis autora: JADRANKA
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Sastojci: crvena paprika / dimljeno meso / kiselo zelje / slatko zelje / kupus / krumpir / ulje / papar








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...