Janjeća kalja

Autor: tatjana   (palac x 18583) |moji recepti

1
1 kg janjetine s kostima 1 glavica kupusa 1 rajčica 1 manja glavica luka 4 krumpira 10-ak zrna papra Sol po ukusu 1 lovorov list Priprema Meso narezati na komadiće veličine nekoliko centimetra. Na komade približno iste veličine narezati kupus, krumpir i luk. U posudu prvo staviti malo luka, kupusa i krumpira, zatim poredati red mesa, pa opet luka, kupus i krumpir, pa red mesa, na kraju dodati papar u zrnu, lovorov list, posoliti i dodati vode tako da prekrije sve sastojke. Kad zavrije, po potrebi skinuti pjenu s vrha, zatim smanjiti plamen ili temperaturu i ostaviti da se lagano kuha otprilike sat, sat i pol. Servira se sve zajedno, povrće i meso u dubokim tanjurima uz dodatak tekućine u kojoj se kuhalo, tj. juhe. Po želji može se dodati još krupno mljevenog papra i nekoliko kapi maslinovog ulja.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Vrlo lagano i ukusno jelo koje ljubitelji janjetine lako mogu pripremiti u vlastitoj kuhinji. Umjesto janjetine može se koristiti teletina kao i kombinacija janjetine i teletine.
Janjeća kalja

Sastojci

  • 1 kg janjetine s kostima
  • 1 glavica kupusa
  • 1 rajčica
  • 1 manja glavica luka
  • 4 krumpira
  • 10-ak zrna papra
  • Sol po ukusu
  • 1 lovorov list

Priprema

Meso narezati na komadiće veličine nekoliko centimetra. Na komade približno iste veličine narezati kupus, krumpir i luk. U posudu prvo staviti malo luka, kupusa i krumpira, zatim poredati red mesa, pa opet luka, kupus i krumpir, pa red mesa, na kraju dodati papar u zrnu, lovorov list, posoliti i dodati vode tako da prekrije sve sastojke. Kad zavrije, po potrebi skinuti pjenu s vrha, zatim smanjiti plamen ili temperaturu i ostaviti da se lagano kuha otprilike sat, sat i pol. Servira se sve zajedno, povrće i meso u dubokim tanjurima uz dodatak tekućine u kojoj se kuhalo, tj. juhe.

Po želji može se dodati još krupno mljevenog papra i nekoliko kapi maslinovog ulja.
 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ferisa Terzić Kazić's

Janjeća kalja to je odlično a i ukusno za 10

2
Slika korisnika golubica1's

da li bi se tako mogao iskoristiti jareći sušeni but?neznam kak da ga priredim...inače kalju sam puno puta pravila i jako je volim..brine me što
je ova jaretina SUŠENA....IMA LI TKO ZNA KAKO SE UOPĆE TO PRIREĐUJE,JER ZAŠTO BI SE SUŠILO AKO SE NEMA KAKO SPREMIT...ufuf..