Janjeća kalja

Autor: tatjana   (palac x 5603) |moji recepti

1
1 kg janjetine s kostima 1 glavica kupusa 1 rajčica 1 manja glavica luka 4 krumpira 10-ak zrna papra Sol po ukusu 1 lovorov list Priprema Meso narezati na komadiće veličine nekoliko centimetra. Na komade približno iste veličine narezati kupus, krumpir i luk. U posudu prvo staviti malo luka, kupusa i krumpira, zatim poredati red mesa, pa opet luka, kupus i krumpir, pa red mesa, na kraju dodati papar u zrnu, lovorov list, posoliti i dodati vode tako da prekrije sve sastojke. Kad zavrije, po potrebi skinuti pjenu s vrha, zatim smanjiti plamen ili temperaturu i ostaviti da se lagano kuha otprilike sat, sat i pol. Servira se sve zajedno, povrće i meso u dubokim tanjurima uz dodatak tekućine u kojoj se kuhalo, tj. juhe. Po želji može se dodati još krupno mljevenog papra i nekoliko kapi maslinovog ulja.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Vrlo lagano i ukusno jelo koje ljubitelji janjetine lako mogu pripremiti u vlastitoj kuhinji. Umjesto janjetine može se koristiti teletina kao i kombinacija janjetine i teletine.
Janjeća kalja

Sastojci

  • 1 kg janjetine s kostima
  • 1 glavica kupusa
  • 1 rajčica
  • 1 manja glavica luka
  • 4 krumpira
  • 10-ak zrna papra
  • Sol po ukusu
  • 1 lovorov list

Priprema

Meso narezati na komadiće veličine nekoliko centimetra. Na komade približno iste veličine narezati kupus, krumpir i luk. U posudu prvo staviti malo luka, kupusa i krumpira, zatim poredati red mesa, pa opet luka, kupus i krumpir, pa red mesa, na kraju dodati papar u zrnu, lovorov list, posoliti i dodati vode tako da prekrije sve sastojke. Kad zavrije, po potrebi skinuti pjenu s vrha, zatim smanjiti plamen ili temperaturu i ostaviti da se lagano kuha otprilike sat, sat i pol. Servira se sve zajedno, povrće i meso u dubokim tanjurima uz dodatak tekućine u kojoj se kuhalo, tj. juhe.

Po želji može se dodati još krupno mljevenog papra i nekoliko kapi maslinovog ulja.
 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ferisa Terzić Kazić's

Janjeća kalja to je odlično a i ukusno za 10

2
Slika korisnika golubica1's

da li bi se tako mogao iskoristiti jareći sušeni but?neznam kak da ga priredim...inače kalju sam puno puta pravila i jako je volim..brine me što
je ova jaretina SUŠENA....IMA LI TKO ZNA KAKO SE UOPĆE TO PRIREĐUJE,JER ZAŠTO BI SE SUŠILO AKO SE NEMA KAKO SPREMIT...ufuf..

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Salata od hobotnice 2 - PROČITAJTE Varivo od korabice - PROČITAJTE Sarma - PROČITAJTE Blitva s rajčicom, krumpirom i lešo lignje - PROČITAJTE Bosanski lonac - PROČITAJTE