Salata od hobotnice 2

4 kg hobotnice 2 limuna 2 dcl maslinova ulja 0,5 dcl vinskog octa 2 lovorova lista sol, papar 2 režnja češnjaka 1 glavica crvenog luka (ili mladog luka) malo mini rajčica ( po želji) svežnjić kosanog peršina. Priprema: Hobotnicu očistiti (okrenuti i izvaditi utrobu, skinuti kožu s utrobe, izvaditi zub i oči s glave te skinuti gornju opnu s krakova), i staviti kuhati u hladnu vodu s dva lovorova lista i jednim limunom prerezanim na pola. Po želji može se i malo posoliti i dodati nekoliko zrna papra. Kuhana je kad se krak kod glave može prerezati žlicom. Ocijediti je i prekriti vlažnom krpom da se ne osuši. Za vrijeme kuhanja usitniti luk, češnjak, peršin i narezati rajčicu na komadiće. Kad se hobotnica ohladila narezati je na komadiče (kolutiće), dodati nakosane sastojke, maslinovo ulje, ocat, sok od jednog limuna, papar i sol. Sve dobro promiješati i poslužiti uz krišku limuna. Ovaj recept je isproban na desetke tona hobotnice, sipe isl... Prijatno i u slast! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+5) ‹ Hobotnica s verdurom i tri fažola najbolji recept Salata od hobotnice i mozzarelle ›
Ovaj recept može se upotrijebiti za sve mekušce (lignje,sipu,hobotnicu,muzgavce isl...), praktičan je i jednostavan.
Recepti - 5 - slika

Sastojci (10 osoba):

  • 4 kg hobotnice
  • 2 limuna
  • 2 dcl maslinova ulja
  • 0,5 dcl vinskog octa
  • 2 lovorova lista
  • sol, papar
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica crvenog luka (ili mladog luka)
  • malo mini rajčica ( po želji)
  • svežnjić kosanog peršina.

Priprema:

Hobotnicu očistiti (okrenuti i izvaditi utrobu, skinuti kožu s utrobe, izvaditi zub i oči s glave te skinuti gornju opnu s krakova), i staviti kuhati u hladnu vodu s dva lovorova lista i jednim limunom prerezanim na pola. Po želji može se i malo posoliti i dodati nekoliko zrna papra. Kuhana je kad se krak kod glave može prerezati žlicom. Ocijediti je i prekriti vlažnom krpom da se ne osuši.

Za vrijeme kuhanja usitniti luk, češnjak, peršin i narezati rajčicu na komadiće.

Kad se hobotnica ohladila narezati je na komadiče (kolutiće), dodati nakosane sastojke, maslinovo ulje, ocat, sok od jednog limuna, papar i sol. Sve dobro promiješati i poslužiti uz krišku limuna.

Ovaj recept je isproban na desetke tona hobotnice, sipe isl...

Prijatno i u slast!

Prosjek: 3.8 (+5)
Link izvora / potpis autora: Mario Vranaričić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mirna..'s

Odličan recept Ja ga radim bez rajčica....