Salata od hobotnice 2
Sastojci (10 osoba):
- 4 kg hobotnice
- 2 limuna
- 2 dcl maslinova ulja
- 0,5 dcl vinskog octa
- 2 lovorova lista
- sol, papar
- 2 režnja češnjaka
- 1 glavica crvenog luka (ili mladog luka)
- malo mini rajčica ( po želji)
- svežnjić kosanog peršina.
Priprema:
Hobotnicu očistiti (okrenuti i izvaditi utrobu, skinuti kožu s utrobe, izvaditi zub i oči s glave te skinuti gornju opnu s krakova), i staviti kuhati u hladnu vodu s dva lovorova lista i jednim limunom prerezanim na pola. Po želji može se i malo posoliti i dodati nekoliko zrna papra. Kuhana je kad se krak kod glave može prerezati žlicom. Ocijediti je i prekriti vlažnom krpom da se ne osuši.
Za vrijeme kuhanja usitniti luk, češnjak, peršin i narezati rajčicu na komadiće.
Kad se hobotnica ohladila narezati je na komadiče (kolutiće), dodati nakosane sastojke, maslinovo ulje, ocat, sok od jednog limuna, papar i sol. Sve dobro promiješati i poslužiti uz krišku limuna.
Ovaj recept je isproban na desetke tona hobotnice, sipe isl...
Prijatno i u slast!
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): hladna predjela / hobotnica / lignje / muzgavci / plodovi mora / predjela / salata / sipa
- Sastojci: hobotnica / luk / maslinovo ulje / papar / rajčica / sol
Odličan recept Ja ga radim bez rajčica....