Blitva s rajčicom, krumpirom i lešo lignje

Autor: LanaM   (palac x 33850) |moji recepti

0
1 kg cijelih lignji 600 g blitve 3 krumpira srednje veličine 2 luka srednje veličine 3 režnja češnjaka 2 rajčice srednje veličine 1 dcl bijelog vina maslinovo ulje sol i papar Priprema: Krumpir očistiti i narezati na šnite i staviti kuhati. Nakon što je skuhan, ocijediti ga, te sačuvati vodi u kojoj se kuhao. Na hladno maslinovo ulje staviti luk narezan na trakice, očišćenu blitvu, narezanu rajčicu na ploške, potpm upaliti plin, posoliti, popapriti i dodati sitno sjeckani češnjak. Kad je blitva uvenula, a rajčica se počela raskuhavati, dodati krumpir i 2 dcl vode od kuhanja krumpira. Lagano promješati i pustiti na srednjoj vatri da se zgusne.  Lignje treba očistiti od iznutrice i dobro oprati pod vodom. U plitku posudu staviti vode ili temeljca koliko je potrebno da prekrije količinu liganja te je treba zakipiti, začiniti po želji sa mirodijama i malo bijelog vina. Dodati lignje i kuhati vrlo kratko (2-3 min. dok voda ponovno ne zakipi) Izvaditi i poslužiti uz krumpir i blitvu. Dobar tek i stvarno će te uživat!       Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Ovo sam nedavno jela na jednom mjestu i odmah tražila recept, za prste polizat, uživajte i Vi!
Blitva s rajčicom i lignjama

Sastojci za blitvu:

  • 1 kg cijelih lignji
  • 600 g blitve
  • 3 krumpira srednje veličine
  • 2 luka srednje veličine
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 rajčice srednje veličine
  • 1 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Krumpir očistiti i narezati na šnite i staviti kuhati. Nakon što je skuhan, ocijediti ga, te sačuvati vodi u kojoj se kuhao.

Na hladno maslinovo ulje staviti luk narezan na trakice, očišćenu blitvu, narezanu rajčicu na ploške, potpm upaliti plin, posoliti, popapriti i dodati sitno sjeckani češnjak.

Kad je blitva uvenula, a rajčica se počela raskuhavati, dodati krumpir i 2 dcl vode od kuhanja krumpira.

Lagano promješati i pustiti na srednjoj vatri da se zgusne. 

Lignje treba očistiti od iznutrice i dobro oprati pod vodom.

U plitku posudu staviti vode ili temeljca koliko je potrebno da prekrije količinu liganja te je treba zakipiti, začiniti po želji sa mirodijama i malo bijelog vina.

Dodati lignje i kuhati vrlo kratko (2-3 min. dok voda ponovno ne zakipi)

Izvaditi i poslužiti uz krumpir i blitvu.

Dobar tek i stvarno će te uživat!

 

 

 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Silvana Simčić-Kukuljan's

Super stranica...ima izuzetno dobrih recepata (Y) :H