Blitva s rajčicom, krumpirom i lešo lignje
Sastojci za blitvu:
- 1 kg cijelih lignji
- 600 g blitve
- 3 krumpira srednje veličine
- 2 luka srednje veličine
- 3 režnja češnjaka
- 2 rajčice srednje veličine
- 1 dcl bijelog vina
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema:
Krumpir očistiti i narezati na šnite i staviti kuhati. Nakon što je skuhan, ocijediti ga, te sačuvati vodi u kojoj se kuhao.
Na hladno maslinovo ulje staviti luk narezan na trakice, očišćenu blitvu, narezanu rajčicu na ploške, potpm upaliti plin, posoliti, popapriti i dodati sitno sjeckani češnjak.
Kad je blitva uvenula, a rajčica se počela raskuhavati, dodati krumpir i 2 dcl vode od kuhanja krumpira.
Lagano promješati i pustiti na srednjoj vatri da se zgusne.
Lignje treba očistiti od iznutrice i dobro oprati pod vodom.
U plitku posudu staviti vode ili temeljca koliko je potrebno da prekrije količinu liganja te je treba zakipiti, začiniti po želji sa mirodijama i malo bijelog vina.
Dodati lignje i kuhati vrlo kratko (2-3 min. dok voda ponovno ne zakipi)
Izvaditi i poslužiti uz krumpir i blitvu.
Dobar tek i stvarno će te uživat!
- Vaše oznake (tagovi): riba
- Sastojci: rajčice / maslinovo ulje
Super stranica...ima izuzetno dobrih recepata (Y) :H