Crkveniške rupice zelenjavun
Sastojci:
- Srdela (pištać) 1 kg
- Češnjak 40 g
- Peršin 30 g
- Kukuruzno brašno 150 g
- Ulje za prženje 500 ml
- Sol, papar, maslinovo ulje.
Priprema:
Ribu očistiti, oprati te pustiti da se ocijedi. U posebnu posudu staviti ribu, dodati sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar, maslinovo ulje i kukuruzno brašno. Sve zajedno izmiješati, rukom zahvatiti 5 - 6 srdelica te ih stisnuti da ostanu sljepljene u kuglicu. Tako pripremljene srdelice nekoliko minuta pržiti u zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Sastojci za prilog:
- Crno zelje / blitva / kelj 1 kg
- Krumpir 200 g
- Sol, papar, češnjak, maslinovo ulje
Priprema:
Zelenjavu očistiti i oprati, krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice. Staviti kuhati zelenjavu u slanu kipuću vodu, dodati krumpir i pustiti da se kuha, a kad je gotovo ocijediti. U drugu posudu staviti maslinovo ulje, pustiti da se zagrije, dodati nasjeckani češnjak i malo popržiti. Dodati zelenjavu i krumpir, posoliti, popapriti, sve dobro izmiješati i poslužiti uz rupice.
- Vaše oznake (tagovi): ribe i plodovi mora
- Sastojci: prženje / srdelice / krumpir / češnjak / maslinovo ulje / peršin / kukuruzno brašno