Crkveniške rupice zelenjavun

Autor: admin   (palac x 30642) |moji recepti

0
Srdela (pištać) 1 kg Češnjak 40 g Peršin 30 g Kukuruzno brašno 150 g Ulje za prženje 500 ml Sol, papar, maslinovo ulje. Priprema: Ribu očistiti, oprati te pustiti da se ocijedi. U posebnu posudu staviti ribu, dodati sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar, maslinovo ulje i kukuruzno brašno. Sve zajedno izmiješati, rukom zahvatiti 5 - 6 srdelica te ih stisnuti da ostanu sljepljene u kuglicu. Tako pripremljene srdelice nekoliko minuta pržiti u zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlatnožutu boju. Sastojci za prilog: Crno zelje / blitva / kelj 1 kg Krumpir 200 g Sol, papar, češnjak, maslinovo ulje Priprema: Zelenjavu očistiti i oprati, krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice. Staviti kuhati zelenjavu u slanu kipuću vodu, dodati krumpir i pustiti da se kuha, a kad je gotovo ocijediti. U drugu posudu staviti maslinovo ulje, pustiti da se zagrije, dodati nasjeckani češnjak i malo popržiti. Dodati zelenjavu i krumpir, posoliti, popapriti, sve dobro izmiješati i poslužiti uz rupice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+564)
Crkveniške rupice zelenjavun

Sastojci:

  • Srdela (pištać) 1 kg
  • Češnjak 40 g
  • Peršin 30 g
  • Kukuruzno brašno 150 g
  • Ulje za prženje 500 ml
  • Sol, papar, maslinovo ulje.

Priprema:

Ribu očistiti, oprati te pustiti da se ocijedi. U posebnu posudu staviti ribu, dodati sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar, maslinovo ulje i kukuruzno brašno. Sve zajedno izmiješati, rukom zahvatiti 5 - 6 srdelica te ih stisnuti da ostanu sljepljene u kuglicu. Tako pripremljene srdelice nekoliko minuta pržiti u zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Sastojci za prilog:

  • Crno zelje / blitva / kelj 1 kg
  • Krumpir 200 g
  • Sol, papar, češnjak, maslinovo ulje

Priprema:

Zelenjavu očistiti i oprati, krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice. Staviti kuhati zelenjavu u slanu kipuću vodu, dodati krumpir i pustiti da se kuha, a kad je gotovo ocijediti. U drugu posudu staviti maslinovo ulje, pustiti da se zagrije, dodati nasjeckani češnjak i malo popržiti. Dodati zelenjavu i krumpir, posoliti, popapriti, sve dobro izmiješati i poslužiti uz rupice.

Prosjek: 4 (+564)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Brudit od sardel z jačminkom na jakovarski - PROČITAJTE Šnicel našeh non - PROČITAJTE Blitva s rajčicom, krumpirom i lešo lignje - PROČITAJTE Sardel z kompirun va pećnice - PROČITAJTE Bakalar po domaću - PROČITAJTE