Šnicel našeh non

Autor: admin   (palac x 162344) |moji recepti

0
Juneći odrezak bez kostiju 1 kg Ulje 150 ml Češnjak 50 g Peršin 40 g Brašno 80 g Koncentrat rajčice 30 g Temeljac od kostiju ili goveđa juha 500 ml Papar 10 g Sol 40 g Krumpir 1 kg Luk 100 g Svježa rajčica 150 g Zelena salata 100 g Način pripreme: Meso izrezati i oprati. Na svaki komad mesa staviti češanj češnjaka, dobro potući tako da se češnjak udubi u meso, posoliti i popapriti. Meso s jedne strane uvaljati u brašno, popržiti na vrelom ulju, a zatim doliti malo temeljca ili juhe, dodati malo koncentrata rajčice i pustiti da omekša. Krumpir skuhati u kori, ohladiti, oguliti i narezati na ploške. Na ulju prepržiti luk nasjeckan na listiće dok ne porumeni. Dodati krumpir, nasjeckani peršin, papar i sol te kratko pirjati. Krumpir se može staviti i u zagrijanu pećnicu da dobije rumenu boju. Odresci se poslužuju preliveni umakom uz krumpir. Napomena: U zimskim mjesecima se kao prilog može poslužiti crno zelje (broskva) s krumpirom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Šnicel našeh non - slika

Sastojci:

  • Juneći odrezak bez kostiju 1 kg
  • Ulje 150 ml
  • Češnjak 50 g
  • Peršin 40 g
  • Brašno 80 g
  • Koncentrat rajčice 30 g
  • Temeljac od kostiju ili goveđa juha 500 ml
  • Papar 10 g
  • Sol 40 g
  • Krumpir 1 kg
  • Luk 100 g
  • Svježa rajčica 150 g
  • Zelena salata 100 g

Način pripreme:

Meso izrezati i oprati. Na svaki komad mesa staviti češanj češnjaka, dobro potući tako da se češnjak udubi u meso, posoliti i popapriti. Meso s jedne strane uvaljati u brašno, popržiti na vrelom ulju, a zatim doliti malo temeljca ili juhe, dodati malo koncentrata rajčice i pustiti da omekša. Krumpir skuhati u kori, ohladiti, oguliti i narezati na ploške. Na ulju prepržiti luk nasjeckan na listiće dok ne porumeni. Dodati krumpir, nasjeckani peršin, papar i sol te kratko pirjati. Krumpir se može staviti i u zagrijanu pećnicu da dobije rumenu boju. Odresci se poslužuju preliveni umakom uz krumpir. Napomena: U zimskim mjesecima se kao prilog može poslužiti crno zelje (broskva) s krumpirom.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Denis Danes Nećak's

I moja je nona tako delala šniceli i vavek su bili dobri...taj me recept sjeća na djetinjstvo...