Juneći odrezak bez kostiju 1 kg
Ulje 150 ml
Češnjak 50 g
Peršin 40 g
Brašno 80 g
Koncentrat rajčice 30 g
Temeljac od kostiju ili goveđa juha 500 ml
Papar 10 g
Sol 40 g
Krumpir 1 kg
Luk 100 g
Svježa rajčica 150 g
Zelena salata 100 g
Način pripreme:
Meso izrezati i oprati. Na svaki komad mesa staviti češanj češnjaka, dobro potući tako da se češnjak udubi u meso, posoliti i popapriti. Meso s jedne strane uvaljati u brašno, popržiti na vrelom ulju, a zatim doliti malo temeljca ili juhe, dodati malo koncentrata rajčice i pustiti da omekša. Krumpir skuhati u kori, ohladiti, oguliti i narezati na ploške. Na ulju prepržiti luk nasjeckan na listiće dok ne porumeni. Dodati krumpir, nasjeckani peršin, papar i sol te kratko pirjati. Krumpir se može staviti i u zagrijanu pećnicu da dobije rumenu boju. Odresci se poslužuju preliveni umakom uz krumpir. Napomena: U zimskim mjesecima se kao prilog može poslužiti crno zelje (broskva) s krumpirom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Sastojci:
- Juneći odrezak bez kostiju 1 kg
- Ulje 150 ml
- Češnjak 50 g
- Peršin 40 g
- Brašno 80 g
- Koncentrat rajčice 30 g
- Temeljac od kostiju ili goveđa juha 500 ml
- Papar 10 g
- Sol 40 g
- Krumpir 1 kg
- Luk 100 g
- Svježa rajčica 150 g
- Zelena salata 100 g
Način pripreme:
Meso izrezati i oprati. Na svaki komad mesa staviti češanj češnjaka, dobro potući tako da se češnjak udubi u meso, posoliti i popapriti. Meso s jedne strane uvaljati u brašno, popržiti na vrelom ulju, a zatim doliti malo temeljca ili juhe, dodati malo koncentrata rajčice i pustiti da omekša. Krumpir skuhati u kori, ohladiti, oguliti i narezati na ploške. Na ulju prepržiti luk nasjeckan na listiće dok ne porumeni. Dodati krumpir, nasjeckani peršin, papar i sol te kratko pirjati. Krumpir se može staviti i u zagrijanu pećnicu da dobije rumenu boju. Odresci se poslužuju preliveni umakom uz krumpir. Napomena: U zimskim mjesecima se kao prilog može poslužiti crno zelje (broskva) s krumpirom.
I moja je nona tako delala šniceli i vavek su bili dobri...taj me recept sjeća na djetinjstvo...