Polpeti z blitvun na padelu

Autor: admin   (palac x 160694) |moji recepti

0
Junetina (vrat, bez kostiju) 300 g Svinjetina (plećka, bez kostiju) 500 g Ulje 150 ml Mlijeko 100 ml Luk 50 g Češnjak 30 g Kruh ili pecivo 100 g Jaja 1-2 kom. Peršin 50 g Krušne mrvice 60 g Papar 10 g Sol 40 g Blitva 1 kg Krumpir 500 g Maslinovo ulje 100 ml Svježa rajčica 150 g Zelena salata 100 g Način pripreme: U krupnije samljeveno meso dodati sitno nasjeckan luk prepržen na ulju, nasjeckani češnjak i peršin, kruh namočen u mlijeku (prethodno dobro ocijeđen) te papar i sol. Smjesu dobro izmiješati i još jednom samljeti na pločici s manjim rupicama. Oblikovati manje okruglice (polpete), uvaljati ih u krušne mrvice i ispržiti u vrelom ulju, dok ne porumene sa svih stana. Očišćen i opran krumpir izrezati na kockice i staviti kuhati u slanu vodu. Kad krumpir prokuha, dodati očišćenu i opranu blitvu. Kuhano povrće ocijediti i začiniti maslinovim uljem, nasjeckanim češnjakom, paprom i solju. Polpete se poslužuju vruće na tanjuru s blitvom i krumpirom, ukrašene listom zelene salate i kriškom rajčice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+272) Faširanci Moji faširanci Mornarski složenac Čufte u paradajz sosu Faširanci ›
Polpeti z blitvun na padelu

Sastojci:

  • Junetina (vrat, bez kostiju) 300 g
  • Svinjetina (plećka, bez kostiju) 500 g
  • Ulje 150 ml
  • Mlijeko 100 ml
  • Luk 50 g
  • Češnjak 30 g
  • Kruh ili pecivo 100 g
  • Jaja 1-2 kom.
  • Peršin 50 g
  • Krušne mrvice 60 g
  • Papar 10 g
  • Sol 40 g
  • Blitva 1 kg
  • Krumpir 500 g
  • Maslinovo ulje 100 ml
  • Svježa rajčica 150 g
  • Zelena salata 100 g

Način pripreme:

U krupnije samljeveno meso dodati sitno nasjeckan luk prepržen na ulju, nasjeckani češnjak i peršin, kruh namočen u mlijeku (prethodno dobro ocijeđen) te papar i sol. Smjesu dobro izmiješati i još jednom samljeti na pločici s manjim rupicama. Oblikovati manje okruglice (polpete), uvaljati ih u krušne mrvice i ispržiti u vrelom ulju, dok ne porumene sa svih stana. Očišćen i opran krumpir izrezati na kockice i staviti kuhati u slanu vodu. Kad krumpir prokuha, dodati očišćenu i opranu blitvu. Kuhano povrće ocijediti i začiniti maslinovim uljem, nasjeckanim češnjakom, paprom i solju. Polpete se poslužuju vruće na tanjuru s blitvom i krumpirom, ukrašene listom zelene salate i kriškom rajčice.

Prosjek: 4 (+272)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)