Bakalar po domaću

Autor: admin   (palac x 181843) |moji recepti

1
Bakalar (suhi) 500 g Krumpir 1 kg Maslinovo ulje 50 ml Biljno ulje 50 ml Rajčica (konzerva) 20 g Vino 150 ml Riblji temeljac 400 ml Luk 200 g Češnjak 30 g Peršin 30 g Sol, papar, lovorov list, ružmarin, crvena paprika i korjenasto povrće. Način pripreme: Bakalar se treba tri dana močiti u hladnoj vodi, uz što češće mijenjanje vode. Bakalar narezati na komade, dodati korjenasto povrće i staviti da se kuha. Nakon otprilike 30 minuta izvaditi bakalar te očistiti kosti i kožu. Na ulju prepržiti luk, češnjak, konzervu rajčice i bakalar. Podliti vodom u kojoj se kuhao bakalar, začiniti i pustiti da prokuha. Dodati krumpir narezan na kockice, vino i po potrebi dosoliti. Na kraju posuti nasjeckanim peršinom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Bakalar na talijanski način najbolji recept Brudet sa bakalarom ›
Recepti - domaći bakalar

Sastojci:

  • Bakalar (suhi) 500 g
  • Krumpir 1 kg
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • Biljno ulje 50 ml
  • Rajčica (konzerva) 20 g
  • Vino 150 ml
  • Riblji temeljac 400 ml
  • Luk 200 g
  • Češnjak 30 g
  • Peršin 30 g
  • Sol, papar, lovorov list, ružmarin, crvena paprika i korjenasto povrće.

Način pripreme:

Bakalar se treba tri dana močiti u hladnoj vodi, uz što češće mijenjanje vode. Bakalar narezati na komade, dodati korjenasto povrće i staviti da se kuha. Nakon otprilike 30 minuta izvaditi bakalar te očistiti kosti i kožu. Na ulju prepržiti luk, češnjak, konzervu rajčice i bakalar. Podliti vodom u kojoj se kuhao bakalar, začiniti i pustiti da prokuha. Dodati krumpir narezan na kockice, vino i po potrebi dosoliti. Na kraju posuti nasjeckanim peršinom.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika nik53's

Bakalaj je ono pravo!

2
Slika korisnika Sepp's

po domaću...........ŠTO ??? Zadaću ??
jel on bakalar nekuda krenuo ??

dajte ljudi nemojte izmišljati novi jezik, ili je možda hosting servera u Pirotu pa sam lektorira :D