Bakalar po domaću
Sastojci:
- Bakalar (suhi) 500 g
- Krumpir 1 kg
- Maslinovo ulje 50 ml
- Biljno ulje 50 ml
- Rajčica (konzerva) 20 g
- Vino 150 ml
- Riblji temeljac 400 ml
- Luk 200 g
- Češnjak 30 g
- Peršin 30 g
- Sol, papar, lovorov list, ružmarin, crvena paprika i korjenasto povrće.
Način pripreme:
Bakalar se treba tri dana močiti u hladnoj vodi, uz što češće mijenjanje vode. Bakalar narezati na komade, dodati korjenasto povrće i staviti da se kuha. Nakon otprilike 30 minuta izvaditi bakalar te očistiti kosti i kožu. Na ulju prepržiti luk, češnjak, konzervu rajčice i bakalar. Podliti vodom u kojoj se kuhao bakalar, začiniti i pustiti da prokuha. Dodati krumpir narezan na kockice, vino i po potrebi dosoliti. Na kraju posuti nasjeckanim peršinom.
- Vaše oznake (tagovi): bakalar
- Sastojci: bakalar / biljno ulje / crvena paprika / korjenasto povrće / krumpir / lovorov list / luk / maslinovo ulje / peršin / rajčica / rajčice / sol / temeljac / vino








BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Bakalaj je ono pravo!
po domaću...........ŠTO ??? Zadaću ??
jel on bakalar nekuda krenuo ??
dajte ljudi nemojte izmišljati novi jezik, ili je možda hosting servera u Pirotu pa sam lektorira :D