Bakalar na talijanski način

recepti_bez_slike
1 bakalar  /manji cca 500 gr malo brašna ulje za prženje /miješano/ 5-6 češna bijelog luka 3-4 slana inčuna ili srdele mlijeko papar sol žlica sjeckanog peršina parmezan Nakon što ste bakalar dobro namoćili, prerežite ga na 2-3 dijela, stavite nakratko kuhati.  Još topli bakalar očistiti od kože i kostiju, nastojati da se puno ne razmrvi. Veće komadiće uvaljati u brašno, stavljati da se lagano proprže i vaditi van dok se sve ne proprži. Mora se paziti da se ne preprže kako nebi ulje dobilo gorak okus. Sitne komadiće bakalara nije potrebno pržiti, nego jednostavno staviti u teću kada se poćme kuhati. Na ulje dodati češnjak, zaliti mlijekom i vratiti komadiće bakalara. Dodati inčune ili srdele, peršin, po potrebi dosoliti i pustiti da se lagano krčka uz trešenje tećom da se ne zalijepi. Po potrebi dolijevati mlijekom. Nakon cca 20-tak min kuhanja dodati papar, posuti parmezanom i staviti u pečnicu još 20-tak min. da se zapeće.  Uz bakalar spremljen na ovaj naćin, poslužite toplu palentu i uživajte. Jasno, bez Plavca malog ili Dingača se ne računa.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2) ‹ Usoljeni bakalar s palentom najbolji recept Bakalar po domaću ›
Bakalar se radi na puno načina, no kada su mi u Italiji rekli da se radi sa mlijekom, mislila sam da to sigurno neću jesti. Riba i mlijeko? nije mi se činilo da to može ići zajedno. No kada sam ga probala oduševila sam se. Probajte možda će se i vama svidjeti.

Sastojci za bakalar na talijanski

  • 1 bakalar  /manji cca 500 gr
  • malo brašna
  • ulje za prženje /miješano/
  • 5-6 češna bijelog luka
  • 3-4 slana inčuna ili srdele
  • mlijeko
  • papar
  • sol
  • žlica sjeckanog peršina
  • parmezan

Nakon što ste bakalar dobro namoćili, prerežite ga na 2-3 dijela, stavite nakratko kuhati.  Još topli bakalar očistiti od kože i kostiju, nastojati da se puno ne razmrvi. Veće komadiće uvaljati u brašno, stavljati da se lagano proprže i vaditi van dok se sve ne proprži. Mora se paziti da se ne preprže kako nebi ulje dobilo gorak okus. Sitne komadiće bakalara nije potrebno pržiti, nego jednostavno staviti u teću kada se poćme kuhati.

Na ulje dodati češnjak, zaliti mlijekom i vratiti komadiće bakalara. Dodati inčune ili srdele, peršin, po potrebi dosoliti i pustiti da se lagano krčka uz trešenje tećom da se ne zalijepi. Po potrebi dolijevati mlijekom. Nakon cca 20-tak min kuhanja dodati papar, posuti parmezanom i staviti u pečnicu još 20-tak min. da se zapeće. 

Uz bakalar spremljen na ovaj naćin, poslužite toplu palentu i uživajte. Jasno, bez Plavca malog ili Dingača se ne računa.

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)