Knedle
Podrazumjeva se da su sa šljivama, jer u nas je šljiva bilo kao u priči.
- 60 dag krumpira: oguliti i isjeći na veće kocke
- 150 g brašna
- 50 g griza ili pšenične krupice
- 1 jaje
- 30 g hladnog maslaca
- 1/2 žličice soli
- 4-5 žlica ulja za prženje
- 10 dag krušnih mrvica
- oko 25 kom sitnijih šljiva, izvaditi košpice
- Pripremljen krumpir skuhati te kada je skuhan dobro ga ocijediti i ponovno vratiti u istu posudu pa na vatru da ishlapi višak tekućine
- Izgnječiti ga gnječilicom, pa dodati brašno, sol, griz i maslac isječen na kocke. Dodati jaje i izmiješati. ( ne treba puno miješati tek toliko da se sve sjedini)
- Podijeliti na dva dijela. Na blago pobrašnjenoj podlozi napraviti kobasicu promjera oko 5 cm. Rezati komadiće dužine oko 4 cm, napraviti udubinu u sredini, staviti šljivu, koju dobro prekriti tijestom.Između dlanova izvaljati u kuglicu.
- Gotove knedlice stavljati u ključalu vodu i kuhati ih još koji minut pošto isplivaju na površinu. Kuhane prebaciti u već popržene krušne mrvice, dobro ih obložiti njima.
- Krušne mrvice propržiti na ugrijanom ulju, lagano dok se dobro ne uprže (promijene boju, potamne:).
- Gotove knedle služiti posute šećerom
- U šljivu se može staviti 1/4 kocke šećera i malo cimeta.
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com







Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
izvrsna ideja....
ovo je recept po kome i ja radim knedle, ali ja stavim i malo secera u mrvice,da ne bi naknadno sladila. ostavljam u zamrzivac za zimu jer su mi tako najbolje,sljiva bude kao tek ubrana. Kuvam ih zamrznute sa malo duzim kuvanjem kad isplivaju 15 min,uvaljam u spremljene mrvice i eto uzitka :H